Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Politica de coeziune este sprijinita de tarile Europei Centrale si de Est

Horia IRIMIA, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor a participat în perioada 3-4 iunie 2008 la Reuniunea ministrilor responsabili cu administratia localã si dezvoltarea regionalã din statele membre ale Grupului Visegrad, Bulgaria si România, care a avut loc la Praga.

Reuniunea a avut loc în contextul în care Comisia Europeanã desfãsoarã eforturi sustinute privind viitorul politicii de coeziune, care reprezintã unul din instrumentele fundamentale ale dezvoltãrii coeziunii economice, sociale si teritoriale ale statelor membre si ale tuturor regiunilor europene.

„Având în vedere importanta planificãrii spatiale în contextul dezvoltãrii teritoriale, tãrile participante s-au angajat sã elaboreze un document comun privitor la dezvoltarea spatialã a statelor membre ale Grupului Visegrad, care sã includã România si Bulgaria si care sã poatã fi extins în viitor la tãrile vecine acestor state” a declarat secretarul de stat Horia IRIMIA.

La finalul reuniunii a fost semnat un comunicat comun al grupului de ministrii referitor la aspecte care tin de politica de coeziune, reducerea diferentelor dintre statele membre si regiunile Uniunii Europene, includerea coeziunii teritoriale în cadrul politicii de coeziune. Prin acest comunicat este mentionatã dorinta statelor semnatare de a coopera în vederea sustinerii unor propuneri comune legate de dezvoltarea politicii de coeziune în cadrul politicilor Uniunii Europene. Este recunoscutã valoarea pateneriatelor inter-institutionale, sectoriale si teritoriale. Deasemenea, este subliniatã atentia care trebuie acordatã fenomenelor legate de presiunea în continuã crestere asupra restructurãrii si modernizãrii, schimbãrile climatice, disponibilitatea resurselor, cresterea preturilor la energie si dezvoltarea demograficã.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 70