Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Au fost depuse 139 de proiecte cu participare romaneasc in cadrul INTERREG

Ministerul Dezvoltãrii, Lucrãrilor Publice si Locuintelor a organizat luni, 26 mai 2008, la Cluj Napoca, o sesiune de instruire si informare a actualilor si potentialilor beneficiari ai Programelor Operationale de Cooperare Interregionalã URBACT II si INTERREG IVC, pentru care MDLPL are calitatea de Autoritate Nationalã. La întâlnire au participat Anna HORVÁTH, secretar de stat în cadrul MDLPL, alti oficiali din MDLPL precum si actuali/ potentiali beneficiari ai programelor mentionate.

“Îmi face deosebitã placere sã vã anunt cã în cadrul programului URBACT II, Comitetul de Monitorizare a aprobat 8 proiecte (7 retele tematice si 1 grup de lucru) cu parteneri institutii din România. Este vorba despre proiecte în care sunt implicate primãriile: Oradea, Sighisoara, Alba Iulia, Mizil, Galati, Târgoviste, Sãcele si Asociatia Intercomunitarã de Dezvoltare Alba Iulia. De asemenea, în cadrul primei licitatii a Programului INTERREG IV C au fost depuse 139 de proiecte cu participare româneascã care urmeazã sã fie evaluate. Cea de-a doua licitatie de proiecte INTERREG IVC urmeazã a fi lansatã în perioada 27-28 octombrie si va avea termen limitã de depunere, data de 30 ianuarie 2009”, a declarat doamna Anna Horvath, secretar de stat în Ministerul Dezvoltãrii.

Principalul scop al reuniunii a fost instruirea beneficiarilor români care participã în proiectele aprobate în cadrul primelor licitatii URBACT II si INTERREG IV C cu privire la obligatiile acestora legate de implementarea proiectelor, identificarea proiectelor URBACT II aprobate la care institutiile interesate din România se pot alãtura din a doua etapã a proiectelor (perioada de implementare) si identificarea motivelor pentru care anumite proiecte cu participare româneascã au fost declarate ne-eligibile sau nu au fost selectate în urma primei etape de evaluare INTERREG IV C si URBACT II.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 83