Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Oportunitatile de finantare din fonduri structurale destinate domeniului IT&C

Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Károly Borbély, s-a aflat joi, 22 mai a.c., într-o vizită de lucru în judeţele Covasna şi Harghita.

În Covasna, ministrul a prezentat oportunităţile de finanţare din fonduri structurale destinate domeniului IT&C oficialităţilor locale şi intreprinzătorilor privaţi interesaţi să îşi îmbunătăţească activităţile cu ajutorul echipamentelor de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor. Ministrul a deschis astfel sesiunea de instruire cu privire la accesarea fondurilor structurale în domeniul ITC, organizată de OI pentru Promovarea Societăţii Informaţionale din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei.

„Fondurile structurale în domeniul IT&C vor ajuta companiile şi administraţiile publice locale să se modernizeze şi să-şi eficientizeze activitatea. De asemenea, vor susţine dezvoltarea pieţei serviciilor de eGuvernare şi eCommerce, servicii de ultimă generaţie, ce vor asigura transparenţa şi reducerea birocraţiei” a declarat Károly Borbély, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. „ În mai puţin de o lună de la lansarea apelului de proiecte pentru prima operaţiune din fondurile structurale destinate sectorului IT&C, “Sprijinirea accesului la Internet şi la serviciile conexe”, Ministerul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei a înregistrat deja peste 69 de proiecte depuse on-line, în valoare totală de 4,50 milioane lei” a mai precizat el.

Sesiunea de instruire din judeţul Covasna face parte din caravana fondurilor structurale din domeniul ITC iniţiată de MCTI la nivel naţional încă de anul trecut.
Scopul acesteia este facilitarea accesului la informaţiile privind oportunităţile de finanţare din fonduri europene, condiţiile care trebuie îndeplinite pentru a putea accesa aceste fonduri, modalitatea de completare a Ghidului Solicitantului, precum şi documentele necesare în vederea depunerii dosarului de aplicare. Agenda evenimentului a cuprins prezentarea Fonduri structurale destinate susţinerii utilizării Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor de către IMM-uri, precum şi prezentarea Ghidurilor Solicitantului Axa III din cadrul Programului Operaţional Creşterea Competitivităţii Economice, „IT&C pentru sectoarele public şi privat”.

Tot în judeţul Covasna, Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, însoţit de oficialităţiile locale, a participat la inaugurarea unui hotspot (zona de acces la Internet fără fir) în parcul central al oraşului Sfântu Gheorghe. Instalarea hotspotului contribuie la modernizarea oraşului Sfântu Gheorghe, unde, începând de joi, locuitorii vor avea acces gratuit, facil şi rapid la Internet, într-un spaţiu de recreere. Sfântu Gheorghe care se alătură oraşelor Cluj Napoca şi Braşov, unde parcurile centrale au devenit zone de acces gratuit la interet fără fir pentru cetăţeni.

În judeţul Harghita, Károly Borbély, a vizitat în oraşul Miercurea Ciuc noul sediu al Poştei Romane, ce va fi inaugurat într-o săptămână. Evenimentul a fost urmat de o întâlnire între ministrul Károly Borbély şi reprezentanţi ai IMM-urilor din judeţul Harghita, pe tema Fondurilor Structurale în domeniul IT&C.

Sursa: Compartimentul de informare publică şi Relaţii cu Presa - MCTI

Vizualizări: 86