Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Replica MADR la articolele aparute in presa cu privire la reorganizarea Romsilva

Referitor la articolele apărute în presă, legat de reorganizarea Romsilva, informăm opinia publică: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nu a adoptat niciun document care să prevadă reorganizarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, cu atât mai puţin desfiinţarea acesteia.

În urma înaintării propunerii de restructurare de către Directorul General RNP - Romsilva, Aldea Ioan, la baza acestei propuneri este atât eficientizarea instituţiei, cât şi crearea posibilităţii de accesare a unor fonduri europene pentru dezvoltarea unor sectoare lucrative din cadrul instituţiei. Conform reglementărilor în vigoare, ministrul Dacian Ciolos a cerut ca, pentru analizare, să fie organizate discuţii în comisia de dialog social.

Totodată Secretarul General al MADR, Sergiu Sorin Chelmu, va organiza, în data de 22 mai 2008, o dezbatere publică în care vor fi consultaţi factorii implicaţi – specialiştii din domeniu, atât din sectorul public, cât şi din cel privat şi reprezentanţi ai cercetării.

Precizăm că orice iniţiativă legislativă de modificare a unei instituţii publice necesită atât trecerea prin procedura de avizare internă, în cadrul Ministerului, cât şi externă, la celelalte ministere avizatoare, înainte de a fi luată în discuţie în Guvern.

Sursa: Biroul de presă al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Vizualizări: 97