Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansarea Proiectului de Asistenta pentru POS pentru Cresterea Competitivitatii Economice

Uniunea Europeană a alocat 4 milioane de Euro, prin programul Phare, pentru finanţarea proiectului RO 2005-017-553.04.03.02.01 ,,Asistenta tehnica pentru întărirea capacitaţii Ministerului Economiei şi Finanţelor (partea economică) de coordonare şi management al fondurilor structurale”.

Scopul principal al proiectului este acela de a acorda sprijin beneficiarilor eligibili pentru a elabora proiecte de bună calitate şi pentru a obţine astfel finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Sectorial - Creşterea Competitivităţii Economice (POS-CCE), precum şi de a întări capacitatea de coordonare, management şi implementare a fondurilor structurale pentru instituţiile care asigură gestionarea POS CCE. Beneficiarii vor fi sprijiniţi atât prin sesiuni de training, cât şi prin asistenţă în elaborarea cererilor de finanţare prin Programul de Sprijin pentru Competitivitate (PSC).

Activităţile care se vor desfăşura în cadrul acestui proiect sunt:

  • asistenţă pentru dezvoltarea portofoliului de proiecte eligibile pentru finanţare în cadrul POS CCE, pentru fiecare axa prioritară, inclusiv pregătirea procedurilor de selecţie;
  • asistenţă pentru întărirea capacităţii instituţiilor implicate în gestionarea şi implementarea POS CCE;
  • asistenţă pentru dezvoltarea capacităţii potenţialilor beneficiari în scopul elaborării de către aceştia a unor propuneri de proiecte relevante şi eligibile pentru finanţare din POS CCE.

Vor fi publicate în curând şi alte informaţii legate de activităţile desfăşurate în cadrul acestui proiect, precum şi modalitatea de înregistrare pentru potenţialii beneficiari. Pentru informaţii suplimentare: georgeta_susanu@minind.ro
Sursa: MEF

Vizualizări: 79