Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mai multa sustinere pentru microcredite

Preşedintele Parlamentului European, Hans-Gert Pöttering, a anunţat, miercuri (7 mai 2008) adoptarea declaraţiei scrise cu privire la microcredite. Parlamentul European solicită o susţinere mai puternică a proiectelor finanţate cu ajutorul microcreditelor. Acestea sunt acordate, de obicei, întreprinderilor mici sau persoanelor private din ţările în curs de dezvoltare şi reprezintă un instrument important pentru combaterea sărăciei şi atingerea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului.

Declaraţia scrisă a fost iniţiată de Jamila Madeira, Ana Maria Gomes, Anna Záborská, Luisa Morgantini şi Miguel Angel Martínez Martínez şi a fost votată de majoritatea membrilor Parlamentului European (424).

În opinia deputaţilor europeni, microcreditele oferă posibilitatea de concretizare a unor proiecte, îmbunătăţind concomitent condiţiile de viaţă. Totodată reprezintă un factor important pentru emanciparea femeilor.

Declaraţia solicită Comisiei Europene şi Consiliului să acorde un sprijin mai mare proiectelor care favorizează dezvoltarea microcreditelor în ţările în curs de dezvoltare şi în regiunea Mării Mediteraneene, prin alocarea de resurse umane şi financiare adecvate. În declaraţie se mai sugerează crearea unei Asociaţii comune a microcreditelor care să certifice credibilitatea proiectelor în cauză.

Ce este o declaraţie scrisă?
Declaraţia scrisă este un text care nu depăşeşte 200 de cuvinte şi care priveşte un subiect care se înscrie în cadrul activităţilor Uniunii Europene. Declaraţiile scrise se tipăresc în toate limbile oficiale, se distribuie şi se înscriu într-un registru.
Pentru a prezenta o declaraţie scrisă, un grup de (maxim cinci) deputaţi propune adoptarea unui text, prin semnarea acestuia, de către ceilalţi deputaţi.
Atunci când declaraţia scrisă este semnată de majoritatea membrilor Parlamentului European, aceasta este transmisă Preşedintelui, care comunică acest lucru în plen.

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 90