Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sedintele CDR si CRESC Nord-Vest

Miercuri, 30 aprilie, au avut loc la Zalau sedintele Consiliului pentru Dezvoltare (CDR) Nord-Vest si a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Nord-Vest. Pe ordinea de zi a sedintei CDR, au fost 6 hotarari si 2 informari.


Noul presedinte al CDR Nord-Vest este, incepand de miercuri, dl. Gheorghe Marinescu, presedinte al Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, iar noul vicepresedinte CDR este dl. Marius Nicoara, presedinte al Consiliului Judetean Cluj. Mandatele de presedinte si vicepresedinte CDR sunt detinute, prin rotatie, de catre liderii consiliilor judetene din Regiunea Nord-Vest, pe perioada de un an.

CDR Nord-Vest a aprobat Raportul Anual 2007 al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Vest (ADR) Nord-Vest, care reprezinta sinteza activitatilor, realizarilor si rezultatelor activitatii agentiei..

Actualizarea Strategiei de Dezvoltare Regionala, prin Documentul Actualizat de Programare Regionala privind Educatia a fost un subiectul unei alte hotarari aprobate de CDR astazi. Acest document va deveni instrument de lucru pentru CRESC, in procesul de evaluare a proiectelor depuse pe domeniul major de interventie 3.4. Infrastructura educationala preuniversitara, universitara si de formare continua, aferent Programului Operational Regional 2007-2013. Documentul de strategie doreste sa creioneze directii de urmat de catre solicitantii de finantari pentru infrastructura educationala, directii care sa duca la o calitate deosebita a sistemul de invatamant in Transilvania de Nord.

CRESC Nord-Vest a evaluat strategic proiectul Modernizarea infrastructurii drumurilor judetene in judetul Satu Mare-DJ 109L Negresti Oas-Turt, solicitant Consiliul Judetean Satu Mare; in urma evaluarii strategice, ADR Nord-Vest va propune spre finantare proiectul, printr-o adresa catre Autoritatea de Management POR, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Bugetul total al proiectului este 60 574 587 RON si a fost depus pe domeniul major 2.1., Axa prioritara 2, POR 2007-2013.

Sursa: ADR Nord Vest

Vizualizări: 109