Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Nota de clarificare în atentia potetialilor solicitanti de finantare în cadrul POR

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest informează că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, a emis o notă de clarificare în atenţia potenţialilor solicitanţi de finanţare pentru domeniile de intervenţie 2.1, 3.1, 3.3. şi 5.2 din cadrul Programul Operaţional Regional 2007-2013

Având în vedere prevederile legislative cu privire la modalitatea de constituire a Asociaţiilor de Dezvoltare Intercomunitară, la solicitarea avizului Consiliului tehnico-economic aferent studiului de fezabilitate/documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, precum şi cele referitoare la deţinerea cu chirie a imobilului asupra căruia se propun lucrări de intervenţie redăm mai jos un set de clarificări privind aceste aspecte.

Astfel, în cazul domeniilor de intervenţie 2.1 Reabilitarea si modernizarea reţelei de drumuri judeţene si străzi urbane - inclusiv construcţia / reabilitarea şoselelor de centură; 3.1 „Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate; 3.3 „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă”; 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice”, care au în categoria de solicitanţi eligibili Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară, pentru depunerea unei cereri de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional, aceste asociaţii se vor constitui cu respectarea prevederilor Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată. Se vor aplica prevederile articolului 13 alineatul (1) şi (2) din Legea 215/2001 cu privire la structurile de conducere ale asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară : „Asociaţiile de dezvoltare intercomunitară sunt conduse de un consiliu de administraţie compus din reprezentanţi ai unităţilor administrativ-teritoriale componente, desemnaţi de consiliul local sau de consiliul judeţean, la propunerea primarului, respectiv a preşedintelui consiliului judeţean, precum şi la propunerea consilierilor locali sau judeţeni, după caz. Consiliul de administraţie este condus de un preşedinte ales cu votul majorităţii membrilor săi”.

În ceea ce priveşte avizul Consiliului tehnico-economic aferent studiului de fezabilitate/ documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, având în vedere prevederile legale în vigoare, acest aviz va fi prezentat numai dacă acesta este eliberat în baza unor reglementări interne ale autorităţilor administraţiei publice locale. Atât Grila de verificare a conformităţii administrative, Lista de verificare a cererii de finanţare cât şi Opisul, se vor modifica în consecinţă.

În cazul domeniului major de intervenţie 3.4 “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă"în situaţia în care solicitantul deţine cu chirie imobilul asupra căruia se propun lucrări de intervenţie, se pot propune spre finanţare numai activităţi prevăzute prin articolul 11 al Legii nr. 50/1991 republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Documentele ce reglementează toate aceste clarificări pot fi consultate în varianta lor electronică
aici.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 94