Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR lansat la Zalau

Luni, 7 aprilie 2008, a avut loc lansarea în teritoriu a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală la Zalău, judeţul Sălaj.
Pe parcursul vizitei, ministrul agriculturii, Dacian Cioloş, s-a întâlnit cu reprezentanţi din teritoriu ai agenţiei de plăţi, ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai asociaţiilor de fermieri, precum şi cu prefectul judeţului Sălaj, domnul dr. Andrei Barbu Todea.
Cu această ocazie, ministrul Dacian Cioloş, a subliniat faptul că, în următorii ani se joacă rolul pe care agricultura românească îl va avea în Europa: putem alege să rămânem importatori sau putem avea un rol important in agricultura comunitară. În acest sens, un rol esenţial îl au autorităţile agricole locale, prin abordarea pozitivă a modului în care se sigură respectarea legii: au datoria de a se asigura ca informaţia ajunge la timp la potenţialii beneficiari şi că această informaţie este înţeleasă de către aceştia.
În cadrul întâlnirii cu reprezentanţi ai grupurilor de producători din zonă, desfăşurată la Liceul Agricol Simleul Silvaniei s-a discutat despre potenţialul de finanţarea prin PNDR, cât şi despre probleme specifice zonei.
Sursa: Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

Vizualizări: 73