Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia pentru crestere economica si ocuparea fortei de munca îsi arata roadele

Strategia pentru creştere economică şi ocuparea forţei de muncă şi pachetul de măsuri privind clima şi energia se numără printre principalele subiecte abordate în cadrul Consiliului european desfăşurat la Bruxelles, în zilele de 13 şi 14 martie.
În ciuda începutului ezitant, strategia pentru creştere economică şi ocuparea forţei de muncă îşi arată roadele: deficitele publice s-au redus la jumătate în raport cu anul 2005, creşterea economică s-a ridicat la 3% în 2007 şi s-au creat 6,5 milioane de locuri de muncă în decursul ultimilor doi ani. Iar Europa nu intenţionează să se oprească aici: pentru a continua seria acestor rezultate, liderii europeni au lansat joi, 13 martie, cea de-a doua etapă a strategiei pentru creştere economică şi ocuparea forţei de muncă.
Schimbările climatice au făcut obiectul unor dezbateri energice în rândul statelor membre. În acest moment, Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri concrete pentru a realiza obiectivele adoptate în cadrul sesiunii din 2007 a Consiliului european de primăvară. Liderii europeni se angajaseră, cu acea ocazie, să reducă emisiile de dioxid de carbon înregistrate la nivelul UE cu 20%, până în anul 2020. Pachetul de măsuri privind clima şi energia, adoptat de Comisia Europeană la data de 23 ianuarie, vizează transpunerea în realitate a acestor obiective ambiţioase. Un nou acord internaţional, care să garanteze continuarea angajamentelor asumate prin protocolul de la Kyoto, ar permite realizarea unor progrese şi mai mari în acest domeniu.
Stabilitatea pieţelor financiare şi relaţiile internaţionale au fost, de asemenea, înscrise pe ordinea de zi, o atenţie specială acordându-i-se proiectului privind Uniunea pentru zona mediteraneană. Această iniţiativă îşi propune să consolideze cooperarea dintre statele membre ale UE şi ţările mediteraneene care nu fac parte din Uniunea Europeană.
Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 98