Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Spitalul de psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman va fi reabilitat termic prin POR

Spitalul de psihiatrie „Sfântul Nicolae” din Roman va beneficia de o finanțare nerambursabilă în valoare de 990.000 EURO prin POR 2014-2020 (REGIO).

Contractul de finanțare a fost semnat la Roman, pe 19 iunie 2018, între Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Dl Vasile Asandei, Director General și Județul Neamț, în calitate de beneficiar, prin Dl Președinte Ionel Arsene.

Proiectul va avea o durată de implementare de 60 de luni și are ca obiectiv creșterea eficienței energetice într-o clădire a Spitalului de psihiatrie „Sf. Nicolae” Roman, ca urmare a realizării măsurilor de creștere a eficienței energetice, în termen de 5 ani de la finalizarea investiției.

Prin proiect vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopa, de reabilitare a sistemului de încălzire și a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, lucrări de instalare/ reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare și ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, de reabilitare și modernizare a instalațiilor de iluminat.

Cu aceasta ocazie vor fi reparate elementele de construcție ale fațadei, ale acoperișului tip terasa, vor fi refăcute finisajele interioare și va fi înlocuită instalația de distribuție a apei reci și a colectoarelor de canalizare menajeră și pluvială din subsolul și demisolul clădirii spitalului până la căminul de canalizare și vor fi create facilitați pentru persoanele cu dizabilități.“

“Autoritățile publice din Regiunea Nord-Est, atât din mediul urban, cât și rural, au avut la  dispoziție o alocare financiara de 62 mil de euro pentru investiții care vizează reabilitarea termică a clădirilor publice, prin Programul Operațional Regional. Îl felicit pe Dl Președinte Ionel Arsene, care a profitat de această oportunitate, în beneficiul spitalelor din județul Neamț. Pe lângă proiectul de la Roman, de rezultatele căruia vor beneficia atât pacienții, cât și cei 88 de angajați, vor fi realizate  astfel de investiții și la Spitalul județean Neamț si Spitalul din  Bicaz” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

“Este un proiect de amploare, ce va schimba fața spitalului de psihiatrie și va îmbunătăți major condițiile pentru pacienți și cadrele medicale ce muncesc aici. Mulțumesc echipei mele de la Consiliul județean pentru toată munca depusă, colegilor mei consilieri județeni care au susținut proiectul și astăzi și-au găsit timp sa-mi fie alături la semnarea contractului si Agenției de Dezvoltare Regionala Nord-Est care ne-a fost permanent alături” a declarat Ionel Arsene, Președintele CJ Neamț, la semnarea contractului.

Sursă: ADR Nord-Est

Vizualizări: 367