Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Specialiștii solicită metodologii clare referitoare la amânarea apelurilor

Specialiștii solicită metodologii clare referitoare la amânarea apelurilor

Ministrul Fondurilor Europene a avut o întâlnire cu reprezentanții Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR). Printre temele de discuţie s-au numărat transparenţa instituţională şi mai buna comunicare cu beneficiarii de fonduri europene, reanalizarea alocărilor existente ținând cont de complementaritatea și suprapunerea unor programe, amânarea unor apeluri în urma semnalelor primite din piață dar și necesitatea unei metodologii clare referitoare la amânarea apelurilor în special în cazul POC și POCU.

A fost adusă în discuţie, de asemenea, situația mai multor apeluri de proiecte din cadrul POCU. Reprezentanții CDR au solicitat, în context, un timp mai îndelungat între aprobarea ghidului și lansarea apelului în sistemul informatic MySMIS, pentru ca marile companii care vor să aplice pentru scheme de ajutor de stat să poată pregăti proiectele.

Propunerea a fost agreată de conducerea MFE, ministrul Plumb încurajând, în același timp, potențialii beneficiari să depună cât mai multe proiecte.

Doamna Plumb a subliniat importanţa dialogului cu reprezentanţii CDR, arătând deschidere permanentă pentru propuneri constructive, care să conducă la mai buna gestionare de către România a fondurilor europene.

A arătat că pașii parcurși în acest sens au vizat simplificarea procedurilor pentru accelerarea absorbţiei, proces în continuă desfășurare, comunicarea cu beneficiarii dar și cu publicul larg, prin pregătirea unor proiecte punctuale și lansarea unui nou site instituțional, mai prietenos cu utilizatorii, capabil să răspundă la obiect nevoii de cunoaștere a măsurilor de finanțare și să conțină datele relevante din domeniu, actualizate permanent.

Sursa: MInisterul Fondurilor Europene

Vizualizări: 192