Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: S-a lansat apelul destinat proiectelor nefinalizate de tip non-competitiv ce vizează investiții în patrimoniul natural și cultural

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 a lansat „Ghidul Solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor aferent axei 5, Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural pentru proiecte nefinalizate”.

Ghidul Solicitantului conține informațiile specifice necesare în vederea deschiderii apelului de proiecte, referitoare la specificitatea proiectelor, modalitatea de completare și de depunere a cererii de finanțare, condiții de eligibilitate, criterii de verificare. De asemenea, sunt incluse instrucțiuni de completare a cererii de finanțare de către solicitanți, pentru:

  • Apel de proiecte POR/2018/5/5.1/7 regiuni/proiecte nefinalizate, care este valabil pentru proiecte ce urmează a fi implementate în regiunile Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Vest, Nord-Vest şi Centru;
  • Apel de proiecte POR/2018/5/5.1/BI/proiecte nefinalizate, care este valabil pentru proiecte ce urmează a fi implementate în regiunea București-Ilfov.

Apelurile de proiecte s-au lansat prin aplicația electronică MySMIS şi sunt dedicate proiectelor nefinalizate. Proiect nefinalizat reprezintă un proiect care poate conţine mai multe elemente fizice sau componente sau articole sau activităţi şi care la data depunerii cererii de finanţare nu are finalizat integral cel puţin unul dintre acestea.

Solicitanţii eligibili sunt autoritățile publice centrale, unitățile administrativ-teritoriale, instituţiile publice, precum şi parteneriatele dintre entităţile menţionate anterior.

Prioritatea de investiții 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural are ca obiectiv specific impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale. Locul de implementare al proiectului trebuie situat pe un amplasament distinct delimitat pentru obiectivele de patrimoniu UNESCO, patrimoniu cultural național (urban sau rural) și patrimoniu cultural local din mediul urban. Depunerea cererilor de finanțare se face utilizând sistemul electronic - MY SMIS începând cu data de 14.05.2018, ora 12.00. Cererile de finanțare vor putea fi transmise până la data de 16.07.2018, ora 12.00.

Click aici pentru a vedea ghidul solicitantului.

Sursa: AM POR și ADR Sud-Est

Vizualizări: 312