Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Va avea loc o sesiune de informare referitoare la iluminatul public inteligent și inovativ în Regiunea Nord-Est

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va organiza joi, 12 aprilie 2018, sesiunea de informare "Iluminat public inteligent și inovativ în Regiunea Nord - Est”, ce va avea loc la Piatră Neamț, Hotel Central Plaza, începând cu ora 11:00. Evenimentul va constitui ocazia de a află condițiile de finanțare pentru Prioritatea 3.1/ Operațiunea C - Iluminat Public din Programul Operațional Regional 2014-2020.

Categoriile principale de investiții care pot fi inițiate de UAT-uri din mediul urban și sprijinite în cadrul acestei priorități de investiții sunt:

  • Înlocuirea lămpilor cu un consum ridicat de energie electrică cu iluminat prin utilizarea unor lămpi cu eficientă energetică ridicată, durata mare de viață și asigurarea confortului corespunzător (ex. LED), inclusiv prin reabilitarea instalațiilor electrice – stâlpi, rețele etc.;
  • Achiziționarea/instalarea de sisteme de telegestiune a iluminatului public;
  • Crearea/ extinderea/ reîntregirea sistemului de iluminat public în localitățile urbane;
  • Utilizarea surselor regenerabile de energie.

Pentru a imprima un caracter cât mai pragmatic acestui eveniment, în cadrul sesiunii de informare vor fi prezentate câteva exemple concrete de soluții tehnice moderne și proiecte de succes. Persoanele care sunt interesate și vor să se înscrie, click aici.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 181