Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Comun România – Republica Moldova: Primul apel de proiecte ar urma să se lanseze pe 20 decembrie 2017!

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc, la Iasi, cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Operaţional Comun România - Republica Moldova 2014-2020.

Conform unui comunicat oficial MDRAPFE, principalele subiecte dezbătute au vizat stadiul implementării Programului, demersurile necesare pentru contractarea oficiului antenă al Secretariatului Tehnic Comun, precum şi stadiul pregătirii Proiectelor Mari de Infrastructură incluse în Program (aflate, în prezent, în etapa a doua de selecţie – elaborarea documentaţiei tehnice, în vederea aprobării de către Comisia Europeană). În acest sens, Comitetul Comun de Monitorizare a acordat mandat Autorităţii de Management pentru transmiterea proiectelor mari de infrastructură la CE după finalizarea procedurilor de verificare a documentaţiei acestora.

De asemenea, au avut loc discuţii referitoare la acţiunile pe care partenerii din Republica Moldova trebuie să le desfăşoare pentru definitivarea sistemului de management şi control în Republica Moldova, dar şi cu privire la apelurile de proiecte.

Conform comunicatului oficial, Comitetul Comun de Monitorizare a decis lansarea apelurilor pe 20 decembrie, cu termen de depunere de 4 luni şi 15 zile calendaristice, atât pentru proiecte hard, cât şi pentru proiecte soft.

Sursa: MDRAPFE 

Vizualizări: 1310