Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

FNGCIMM a acordat primele două garanții în Programul Start Up Nation

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a acordat primele două garanții pentru creditele punte destinate implementării proiectelor din Programul Start Up Nation. Lansat în urmă cu câteva zile, produsul de garantare dedicat companiilor eligibile în Program își dovedește atractivitatea prin procedura de accesare simplificată și costurile foarte accesibile – comisionul de maxim 2,48% pe an, optimizat ca urmare a cooperării cu Fondul Român de Contragarantare. 

Finanțările pentru investițiile celor două start-up-uri, ambele din domeniul producției, sunt acordate de băncile partenere în Program, valoarea acestora atingând limita de 200.000 de lei/beneficiar, iar FNCGIMM garantând în proporție de 80% creditul acordat. 

„Prin lansarea acestui nou produs de garantare pentru start-up-uri (la un cost redus cu o treime față de cel standard) ne raliem conjuncturii economice și imperativelor sectoriale ale industriilor aflate în plină dezvoltare, care deschid mult mai multe posibilități de construcție și creștere a companiilor aflate la început de drum, structuri atât de importante în dinamica unui ecosistem de business solid. 

In momentul de față există deja pe fluxul operațional de acordare și alte cereri de garantare, destinate start-up-urilor de pe întreg teritoriul tării, din domenii diferite de activitate, ceea ce confirmă eforturile depuse de FNGCIMM și Fondul Român de Contragarantare de a oferi un sprijin consistent, real și pragmatic celor care au ales drumul antreprenoriatului” - a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM. 

Garanția FNGCIMM poate fi obținută de orice companie din categoria IMM, inclusiv start-up, în conformitate cu prevederile Legii nr. 346/2004, cu modificările și completările ulterioare, eligibile conform reglementarilor interne ale băncii finanțatoare. 

Sursa: FNGCIMM

Vizualizări: 622