Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a lansat o nouă ediție a concursului Women Innovators Prize

Comisia Europeană a lansat pe 5 septembrie a cincea ediție a concursului Women Innovators Prize #WIPrizeEU adresat femeilor antreprenor ale căror proiecte inovatoare se remarcă prin originalitate și impact economic și social. În urma concursului vor fi acordate 4 premii (pentru locul I – 100.000 €, locul al II-lea – 50.000 €, locul al III-lea – 30.000 € și un premiu special pentru femeile inovatoare până în 30 de ani și care sunt la început de carieră în valoare de de 20.000 €).

Comisarul european pentru Cercetare, Știință și Inovare, Carlos Moedas, a menționat că „premiul UE pentru femei inovatoare le oferă femeilor antreprenor recunoaștere publică și, de asemenea, îndeamnă alte femei să urmeze aceeași cale. De când a început competiția, am văzut câteva realizări excepționale. Spre exemplu, câștigătorii din 2017 au creat un laborator de inovare care aduce împreună oamenii de știință și artiștii sau au creat prima tabletă digitală dedicată persoanelor nevăzătoare.”

Concursul a fost lansat în condițiile în care Europa are nevoie de cât mai mulți inovatori pentru a rămâne o economie competitivă, iar femeile sunt subreprezentate în ceea ce privește crearea de întreprinderi inovatoare. Încă de la prima ediție, din 2011, concursul promovează și încurajează femeile inovatoare.

Cine poate aplica?

Femeile din Uniunea Europeană și din țările asociate Programului Orizont 2020, care au fost fondatoare sau co-fondatoare ale unei companii înființate înainte de 1 ianuarie 2016 și care au beneficiat de finanțare publică sau privată pentru cercetare și inovare.

Persoanele interesate pot aplica până pe 15 noiembrie 2017, iar cele 4 câștigătoare vor fi anunțate de ziua internațională a femeii – 8 martie 2018. 

Pentru mai multe detalii, click aici.

Silvia Nistor,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană 

 

Vizualizări: 647