Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mini-MBA, cursuri PMP și alte certificări internaționale pentru manageri și antreprenori, cu finanțare din fonduri europene!

La finalul săptămânii trecute a fost lansată linia de finanțare „România profesională – Resurse umane competitive” dedicată formării managerilor și antreprenorilor care conduc afaceri în sectoare cu potențial competitiv în corelare cu domenii de specializare inteligentă.

În cadrul acestui apel de proiecte, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU), sunt vizați angajații cu rol de conducere din companii ce activează atât în sectoare precum turismul și ecoturismul, industriile creative, tehnologia informațiiei și comunicațiilor sau bioeconomia, biofarmaceutica și biotehnologiiile, cât și în domenii de afaceri „tradiționale” precum industria lemnului și a mobilei, a textilelor și pielăriei sau procesarea alimentelor și băuturilor.

Un element important este, însă, cel al localizării geografice a întreprinderii. Angajații care vor putea beneficia de această linie de finanțare trebuie să provină din companii ce își desfășoară activitatea în alte regiuni decât București-Ilfov, fiind eligibile doar regiunile mai puțin dezvoltate (Nord-Vest, Nord-Est, Centru, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Vest).

O noutate a acestei linii de finanțare față de altele similare anterioare (cele din POSDRU, de exemplu) este flexibilitatea mai mare a finanțatorului cu privire la activitățile și programele de formare ce pot fi derulate. Astfel, pe lângă cursurile autorizate ANC (de tipul celor de „Competențe antreprenoriale”, „Manager de produs”, „Manager de inovare” etc.), pe această linie de finanțare sunt acceptate și cursuri cu alte tipuri de acreditări – deseori mult mai utile și dorite de către manageri datorită gradului mai mare de specializare oferit – precum: Project Management Professional (PMP), Certified Associate in Project Management (CAPM) sau chiar mini-MBA-uri.

De asemenea, sunt eligibile și activitățile de coaching, cursurile informale recunoscute la nivelul companiei, workshop-uri, seminarii, conferințe ș.a. relevante.

Ce trebuie să știe cei interesați de această linie de finanțare

Deși beneficiarii finali ai acestei linii de finanțare sunt managerii și antreprenorii și, implicit, companiile prin beneficiile aduse în urma perfecționării resurselor umane proprii, nu întreprinderile sunt cele care pot accesa fondurile nerambursabile în mod direct (a se vedea nota de mai jos). Organizațiile care pot depune proiecte sunt:

  • Organizațiile sindicale (sindicate, federații sindicale, confederații sindicale sau uniuni sindicale teritoriale);
  • Organizațiile patronale (patronate, federații patronale, confederații patronale sau uniuni patronale teritoriale);
  • Asociațiile de întreprinderi, persoane juridice constituite in conformitate cu Ordonanța nr. 26 din 2000 cu privire la asociații si fundații;
  • Furnizorii de formare profesională autorizați;
  • Camerele de Comerț și Industrie.

Acestea își vor adresa activitățile către grupuri țintă identificate și selectate la nivelul companiilor din domeniile economice menționate anterior, fiecare proiect trebuind să se adreseze unui număr minim de 300 de persoane.

Solicitanții pot depune proiecte doar individual nu și în parteneriat și trebuie să aibă o vechime de minim 1 an calendaristic la data depunerii proiectului.

Proiectele se depun începând de luni, 28 august 2017 și până pe 27 septembrie 2017.

Notă: Companiile mari vor avea la dispoziție o linie de finanțare similară pentru formarea propriului personal -  „România profesională – Întreprinderi competitive”-  în cadrul căreia vor putea depune proiect în calitate de solicitant. Ghidul Solicitantului s-a aflat în consultare publică la finalul lunii mai 2017, fiind de așteptat ca lansarea apelului să aibă loc în curând.

Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro are o vastă experiență atât în elaborarea și implementarea proiectelor în domeniul resurselor umane, cât și în domeniul formării, inclusiv în formarea profesională și în procedurile specifice programelor autorizate ANC fiind și furnizor de formare profesională autorizat.

Pentru mai multe detalii privind liniile de finanțare din cadrul POCU și potențiale colaborări vă puteți adresa echipei Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro, la adresa de email: structuralcg@fonduri-structurale.ro  sau la telefon 021.311.59.11. Persoană de contact: Cristina Pojoga, Consultant.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 3269