Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCA: Apel lansat pentru calitate, transparență, etică și integritate în sistemul judiciar

AM POCA a lansat ieri, 17 august 2017, Cererea de proiecte nr. IP 9/2017 „Calitate, transparență, etică și integritate la nivelul sistemului judiciar” în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Proiectele vor fi depuse în cadrul  Axei prioritare 2 – Administrație publică și sistem judiciar accesibile și transparente, Obiectiv Specific 2.3: Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia.

Cererea de proiecte se regăsește în sistemul informatic MySMIS, astfel:

  • Cod apel: POCA/131/2/3/ Asigurarea unei transparențe și integrități sporite la nivelul sistemului judiciar în vederea îmbunătățirii accesului și a calității serviciilor furnizate la nivelul acestuia
  • Titlu: IP 9/2017 – Calitate, transparență, etică și integritate la nivelul sistemului judiciar

Proiectele ce vor fi finanțate în cadrul acestei cereri de proiecte vor contribui la următoarele rezultate de program: cunoștințe profesionale și abilități îmbunătățite la nivelul sistemului judiciar, în special în ceea ce privește noile coduri juridice, grad crescut de acces la justiție al cetățenilor prin derularea de campanii de informare/educație juridică și oferirea de servicii suport, inclusiv de asistență juridică, puse la dispoziția cetățenilor, grad crescut de transparență și integritate la nivelul sistemului judiciar, conform celor mai bune practici în materie.

Prezenta cerere de proiecte, în cadrul mecanismului non-competitiv, este cu termen limită de depunere și are o alocare financiară orientativă de 260.000.000,00 lei.

Cererea de proiecte are drept solicitanți eligibili Consiliul Superior al Magistraturii, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Ministerul Justiției, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Direcția Națională de Probațiune, Înalta Curte de Casație și Justiție.

Termenul limită de depunere a fișelor de proiect este 2 octombrie 2017, ora 17.00, iar termenul de depunere a cererilor de finanțare, derivate din fișele de proiect acceptate, este 9 noiembrie 2017, ora 14:30.

Descarcă Ghidul Solicitantului

Sursa: AM POCA

Vizualizări: 409