Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

34 de proiecte contractate deja pe Acțiunea 221 – Clustere din cadrul POC, iar alte 65 - în faza finală. Nu se întrevede o relansare a apelului în perioada următoare!

Conform informațiilor oficiale obținute de www.fonduri-structurale.ro de la MDRAPFE-AM POC, din cele 138 de cereri de finanțare selectate în cadrul primului apel lansat pe Acțiunea 2.2.1 „Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere” (Axa 2 dedicată TIC a Programului Operațional Competitivitate), până la data de 9 august 2017 au fost semnate 34 de contracte de finanțare, procesul de contractare aflându-se în desfășurare. Dintre proiectele aprobate și necontractate încă, 65 se află în faza finală a procesului de contractare.

În total, în cadrul apelului de proiecte ce a fost deschis în perioada noiembrie 2015-februarie 2016 au fost depuse 220 de cereri de finanțare, dintre acestea fiind selectate 138, cu o valoare totală de circa 490,43 de milioane de lei, valoarea finanțării nerambursabile fiind de aproximativ 347,37 de milioane de lei.

Bugetul inițial al apelului a fost de 59,7 milioane de euro, fiind suplimentat ulterior cu 19,62 milioane de euro. Conform reprezentanților AM POC, alocarea de 79,32 de milioane de euro va fi acoperită prin finalizarea contractării, însă, aceștia au transmis www.fonduri-structurale.ro că, în măsura în care vor fi identificate resurse financiare disponibile, din economii, rezilieri sau renunțări, ca urmare a implementării proiectelor, se va analiza oportunitatea lansării unui nou apel pentru această linie de finanțare.

În cadrul Acțiunii 2.2.1, IMM-urile din domeniul TIC sau din cadrul clusterelor centrate pe acest domeniu au putut obține obține fonduri nerambursabile în valoare de peste 3 milioane de lei/proiect pentru dezvoltarea de produse/servicii/aplicaţii TIC inovative cu aplicabilitate în restul economiei româneşti pentru integrarea pe verticală a soluţiilor TIC sau pentru proiecte strategice inovative cu impact asupra dezvoltării întregii industrii de TIC la nivel naţional sau internaţional.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 967