Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Start-up Nation: Au fost evaluate deja peste 3.000 de planuri de afaceri. În maxim 2 săptămâni va începe contractarea!

Până în prezent au fost evaluate în jur de 3.200-3.500 de planuri de afaceri pe Programul Start-up Nation, a declarat ieri seară, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, la Digi24. Acesta a mai adăugat că rata de respingere este de aproximativ 8%, fiind vorba de planuri neconforme, estimând că urmare a respingerilor să vor elibera circa 700 de poziții în ordinea RUE (n. r. Registrul Unic Electronic – lista de ordine a aplicanților din cadrul Programului).

Ilan Laufer a mai declarat și că se estimează că în maxim 2 săptămâni va începe semnarea acordurilor de finanțare cu cei cărora le-au fost verificate și aprobate planurile de afaceri. În verificarea implementării planurilor de afaceri și a cheltuielilor efectuate de beneficiarii Start-up Nation vor fi implicate atât cele 8 OTIMMC-uri (care au în acest moment 83 de angajați), cât și cele 3 bănci partenere care, pe lângă rolul de a acorda credite-punte beneficiarilor, vor avea și responsabilități legate de verificarea la fața locului și certificarea cheltuielolor din planurile de afaceri.

În plus, Ilan Laufer a anunțat că, pentru a ajuta beneficiarii programului, ministerul pe care îl coordonează urmează să organizeze în perioada următoare acțiuni și evenimente la nivel național cu antreprenorii selectați pentru a le clarifica acestora elementele legate de etapa de implementare. De asemenea, va exista și un program de mentorat pentru Start-up Nation: „Îmi doresc ca oameni din societate, antreprenori care au reușit să-și asume partea de mentorat pentru câteva zeci sau sute de beneficiari Start-up Nation”, a mai arătat acesta.

Cristina Pojoga,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2492