Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Corina Crețu: Bani există la Bruxelles. Așteaptă proiecte mature, gata de a fi implementate

„Suntem într-un moment dificil, în care pe lângă faptul că bugetul UE se va diminua în mod automat din cauza Brexit, mai avem și alte provocări – migrația, securitatea internă și externă, ideea unei armate europene. Toate vor trebui analizate pentru viitorul cadru financiar. Daca nu vom lansa plățile pentru 2014-2020 ne va fi foarte greu să ne batem pentru o sumă cel puțin egală cu perioada 2014- 2020. Eu cred că este foarte important să ne batem pentru politica regională”, a declarat comisarul pentru dezvoltare regională, Corina Crețu, în cadrul conferinței de lansare a celei de-a doua ediție a campaniei „Succesul e...MOLIPSITOR!”, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România împreună cu noi, Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro
 
„Ne-am gândit că acum în 2017 este un moment potrivit pentru continuarea acestui proiect (n.r Campania „Succesul e… MOLIPSITOR!”). De ce? Pentru că putem constata că în această a doua perioadă de finanțare – 2014-2020 - se repetă puțin istoria din prima perioadă adică avem un început foarte timid pe absorbția de fonduri europene și sperăm că se va recupera foarte rapid aceasta întârziere”, a completat Angela Cristea.
 
Crețu: Politica de coeziune a devenit din ce în ce mai complicată prin faptul că statele membre au adăugat alte reguli și alte proceduri care au făcut viața beneficiarilor absolut imposibilă
 
„Fiecare țară a întâmpinat dificultăți în lansarea politicii de coeziune care a devenit din ce în ce mai complicată prin faptul ca statele membre au adăugat alte reguli și alte proceduri care au făcut viața beneficiarilor absolut imposibilă(…) Bani există la Bruxelles. Așteaptă proiecte de calitate, proiecte mature, gata de a fi implementate”, a completat comisarul Corina Crețu.
 
„Voi vorbi cu dna vice-prim ministrul Sevil Shhaideh și cu dna Rovana Plumb despre ce poate face Parlamentul României pentru a simplifica procedurile. Noi încurajăm e-cohesion(trimiterea proiectelor in format electronică), costul simplificat – deja știm de principiu care este valoarea unui proiect.
 
Sunt foarte dezamăgită când văd oameni tineri care renunță să acceseze fondurile noastre tocmai deoarece consideră că procedurile sunt mult prea complicate, mult prea birocratice și vreau să vă asigur că în cele mai mute cazuri acestea nu vin de la Bruxelles. Înțeleg foarte bine că banul european trebuie controlat, avem toleranță 0 față de fraudă – pe de altă parte nu cred că putem porni de la bun început cu o totală neîncredere, suspiciune de fraudă în fața beneficiarului. Analizele noastre arată că avem în politica de coeziune apar 4% erori, iar 0.5% provin din fraudă.”, a mai menționat comisarul Corina Crețu.
***

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro derulează ediția din 2017 a campaniei „Succesul e...MOLIPSITOR!” în parteneriat cu BCR și Banca Transilvania,  acestora alăturându-li-se Egghead Advertising și Asociația Centrul pentru o Societate Durabilă și va cuprinde 8 conferințe regionale de descoperire a succesului, Gala Fondurilor Structurale – ediția a II-a și „Let’s Talk Impact” – materiale de prezentare, într-un format „user-friendly”, a impactului utilizării fondurilor europene în perioada 2007-2013 la nivelul României.

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 528