Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Contract de finanțare pentru managementul deșeurilor în județul Maramureș, semnat de ministrul delegat Rovana Plumb

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, doamna Rovana Plumb a semnat, ieri, contractul de finanțare în valoare totală eligibilă de 28 milioane euro, pentru faza a doua a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Maramureș”.

Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020, vizează continuarea lucrărilor începute prin POS Mediu 2007 - 2013.

Finalizarea investițiilor va conduce la dezvoltarea infrastructurii în județul Maramureș, care înseamnă inclusiv închiderea depozitelor neconforme – lucru pe care țara noastră și l-a asumat prin Tratatul de Aderare în domeniul managementului deșeurilor.

Concomitent cu deschiderea unui depozit de deșeuri conform normelor europene, vor fi închise sau reabilitate 6 depozite de deșeuri neconforme din județ, vor fi construite 4 stații de transfer și două de sortare dar și două centre de colectare deșeuri voluminoase.

„Printr-un astfel de proiect sprijinim comunitățile locale să aibă acces la servicii integrate de management al deșeurilor la standarde europene. Susținerea acestui tip de investiții ajută România să-și îndeplinească obligațiile asumate privind gestionarea corectă a deșeurilor”, a afirmat ministrul delegat Rovana Plumb.

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 123