Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Spitalul Universitar din București a finalizat un proiect pentru îmbunătățirea serviciilor de sănătate în sarcina cu risc crescut, nașterea prematură și boli hematologice

„Calitatea vieții tinerilor cu afecțiuni cardio-vasculare și a bolnavilor de diabet se va îmbunătăți semnificativ cu ajutorul a două proiecte cu o valoare totală de 2,5 milioane euro propuse pentru finanțare din Mecanismul Financiar SEE 2014-2021 de Spitalul Universitar de Urgență din București”, a declarat ieri, 4 aprilie 2017, Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Afirmația a fost făcută la conferința de închidere a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de sănătate în sarcina cu risc crescut, nașterea prematură și boli hematologice”, finanțat prin Granturile Norvegiene 2009-2014, al cărui beneficiar este Spitalul Universitar de Urgență din București (SUUB). Proiectul a urmărit îmbunătățirea asistenței medicale în cadrul sarcinilor cu risc crescut la naștere precum și la nou-născut și îmbunătățirea asistenței medicale acordate pacienților cu boli hematologice. Cu un buget de 1,76 milioane euro, proiectul are ca rezultate extinderea și modernizarea secției de neonatologie și a Unității de terapie intensivă pentru nou-născuți, introducerea de noi teste genetice, toate acestea contribuind la furnizarea unor servicii medicale de calitate pentru sute de viitoare mame și pentru copiii lor.

„În ceea ce privește fondurile europene, vestea bună este că prin Programul Operațional Capital Uman vom continua să finanțăm proiectele dedicate mamelor și copiilor. În acest sens, în ultima zi a lunii martie am lansat în consultare publică Ghidul pentru screening preconcepțional și prenatal. Apelul va avea o alocare de 15 milioane euro, de care vor beneficia peste 15 mii de mame și copii”, a adăugat ministrul delegat al Fondurilor Europene.

 ***

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene coordonează, în calitate de Punct Național de Contact, Granturile SEE și Norvegiene în România. Pentru perioada 2009-2014, România beneficiază de o alocare financiară de 306 milioane euro, fiind astfel al doilea cel mai important beneficiar, după Polonia. Mai multe detalii despre Granturile SEE si Norvegiene: www.eeagrants.ro

Sursa: MDRAPFE

Vizualizări: 306