Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
A IX-a ediție a Concursului național pentru liceeni: EUROSCOLA 2016

A IX-a ediție a Concursului național pentru liceeni: EUROSCOLA 2016

Biroul de Informare al Parlamentului European în România (BIPE), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale și Cercetării Științifice (MENCȘ), a lansat cea de a IX-a ediție a concursului național pentru licee, EUROSCOLA 2016.

Concursul se adresează tuturor liceelor interesate să participe la această ediție care va avea ca temă  „Criza refugiaților într-o Europă a valorilor”.

Pornind de la temă, elevii vor trebui să își imagineze scenariul unei scurte piese de teatru (scenetă), cu durata de 10 minute, fiecare dintre ei având diferite roluri (scenariști, regizori, actori, costumieri, operatori etc.) pentru crearea scenariului, punerea în scenă a piesei de teatru cu includerea unor metode creative (muzică, dans, proiecții etc.) și filmarea punerii în scenă. Piesa de teatru va fi prezentată în public, în cadrul școlii sau într-un cadru mai larg.

Descrierea programului Euroscola

Programul Euroscola este creat pentru a veni în sprijinul informării tinerilor cu privire la integrarea europeană și participării active pentru evoluția progresivă a Uniuniii Europene.

Anual reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a cunoaște modul de viață, viziunile și așteptările tinerilor din alte state membre ale Uniunii.

Evenimentul Ziua Euroscola este organizat la Strasbourg de mai multe ori pe an și reunește peste 500 de elevi din toată Uniunea Europeană.

Cine poate aplica?

Elevii claselor IX – XI. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de o echipă formată din cel mult 24 de elevi și 2 profesori coordonatori. Grupurile de elevi pot proveni dintr-o clasă sau din diferite clase ale aceluiași liceu. Un liceu poate participa la concurs cu o singură echipă. Un liceu nu poate participa doi ani la rând la Ziua Euroscola de la Strasbourg. În schimb, un liceu poate participa în fiecare an la concursul național.

Termenul limită de trimitere a proiectelor este 10 octombrie 2016.

Pentru mai multe detalii click aici

Daniela Sima

(Sursa: Biroul de Informare în România, Parlamentul European)

Vizualizări: 459