Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consultare publică: Principiile de recrutare a personalului plătit din fonduri publice în echipele de proiect cu finanțare externă

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a publicat un proiect de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de recrutare a personalului în vederea desfășurării de activități în echipele de proiect finanțate din fonduri externe nerambursabile și de stimulare financiară a personalului plătit din fonduri publice care desfășoară activități în cadrul proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Legea – cadru nr. 284/2010 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice stabilește, la art. 34, modul în care poate fi stimulat personalul din cadrul instituțiilor din sistemul bugetar care desfășoară activități de implementare a proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile.

Conform notei de fundamentare a propunerii de hotărâre, prevederile acestui articol au fost interpretate și aplicate în mod neunitar la nivelul autorităţilor administraţiei publice centrale, structurilor din subordinea autorităţilor administraţiei publice centrale şi instituţiilor publice locale, ceea ce a condus la dificultatea derulării procedurilor în vederea absorbției fondurilor externe nerambursabile și a monitorizării stadiului de implementare a proiectelor finanțate din aceste fonduri.

Potrivit aceleiași note, prezentul proiect de hotărâre a Guvernului își propune să faciliteze procesul de implementare a proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile la nivelul autorităţilor administraţiei publice centrale, structurilor din subordinea autorităţilor administraţiei publice centrale şi instituţiilor publice locale și să îmbunătățească rata de absorbție a fondurilor europene.

Descarcă proiectul de hotărâre și nota de fundamentare.

Propunerile, sugestiile și opiniile cu privire la acest proiect pot fi transmise la adresa de e-mail dezbateri@mmuncii.ro până la data de 28.09.2016.

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2919