Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU: Evaluatorii proiectelor depuse în cadrul apelurilor pe 4.1 și 4.2 vor fi instruiți de Banca Mondială

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) şi Banca Mondială (BM) au semnat un acord prin care experţii BM oferă Autorităţii de Management a Programului Operaţional Capital Uman (AM POCU) asistența tehnică necesară formării evaluatorilor de proiecte depuse în cadrul apelurilor POCU 4.1. Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome — Regiune dezvoltată și 4.2. Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate.

Semnatarii acestui acord sunt Elisabeta CAPANNELLI, director de țară al Băncii Mondiale pentru România și Ungaria, şi Ciprian NECULA, secretar de stat MFE. Contractul în valoare de 50.000 de dolari are o durată de 6 luni şi se afla sub umbrela Memorandumului de înțelegere pentru acordarea de servicii de asistență tehnică instituțiilor publice românești până în anul 2023, agreat de Guvernul României și de Banca Mondială în 11 ianuarie 2016.

„Avem nevoie de expertiza Băncii Mondiale, pentru că ne dorim proiecte de calitate care să propună intervenţii personalizate, de impact, pentru schimbarea în bine a situaţiei comunităţilor marginalizate.” a declarat Ciprian NECULA, secretar de stat MFE.

Experții Băncii Mondiale vor instrui echipa de evaluatori ai proiectelor aferente apelurilor POCU 4.1 și 4.2, accentuând legătura dintre concluziile analizei preliminare efectuate în comunități și activitățile de intervenție integrată pe care le propun solicitanţii. De asemenea, vor acorda asistență evaluatorilor pe parcursul întregului proces, pentru asigurarea coerenței deciziilor. Va fi elaborat inclusiv un manual al procedurilor de evaluare, ilustrat cu exemple practice.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 1227