Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile pentru infrastructura rutiera rurala si pentru infrastructura de acces agricola s-au epuizat in prima zi de la deschiderea apelurilor!

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a anuntat astazi, 25 mai 2016, ca alocarile financiare pentru Submasurile 7.2 Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, componentele de infrastructura rutiera din zona montana si non-montana si 4.3A – Infrastructura de acces agricola aferente sesiunilor anuale 2016 au fost epuizate.

Submasura 7.2. – infrastructura rutiera

Pe Submasura 7.2, de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, ora 09.00, au fost depuse 46 de proiecte in valoare de 45 milioane de euro pentru infrastructura rutiera din zona montana si 107 proiecte, cu valoarea de 105,8 milioane de euro in celelalte zone.

Cele mai multe proiecte au fost depuse in judetele Cluj, Bistrita Nasaud si Neamt, pentru zona montana si in Cluj, Timis si Bacau pentru restul teritoriului.

Submasura 4.3A

In primele sase minute de la deschiderea sesiunii din data de 25 mai 2016, ora 09.00, au fost depuse 25 de proiecte in valoare de 24,44 milioane de euro.Cele mai multe proiecte au fost depuse in judetele Bistrita Nasaud, Cluj, Dolj, Satu Mare si Timis.

”Suntem bucurosi de acest aflux de cereri pentru infrastructura rurala si este o dovada ca Programul a inceput sa se deruleze la capacitate maxima. Nevoia de finantare in mediul rural este uriasa si orice alocare pe care autoritatile ar face-o este insuficienta, dar fiecare ban care ajunge in satul romanesc este important”, a declarat Eugen POPESCU, directorul general al AFIR.

***
Pe 25 mai 2016 au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru Submasurile 4.3.A - Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole si silvice - Infrastructura de acces AGRICOLA, 7.2 - Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica, 7.6 - Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural.

Termenul maxim pentru depunere, in cazul in care fondurile nu se epuizeaza intre timp, este 31 octombrie 2016, ora 16.00.

Descarca Anuntul de deschidere pentru Submasurile 4.3.A, 7.2 si 7.6

De asemenea, pe 20 mai 2016 au fost deschise sesiunile anuale de depunere pentru Submasurile 4.1a – „Sprijin pentru investitii in exploatatii pomicole”, 4.2a – „Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul pomicol” si 4.2 – „Sprijin pentru investitii in procesarea /marketingul produselor din sectorul agricol”

Descarca Anuntul de deschidere pentru Submasurile 4.1.a, 4.2.a si 4.2

Sursa: AFIR

Vizualizări: 188