Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR 2014 – 2020: Dezvoltarea patrimoniului natural si cultural si revitalizarea oraselor din Sud Muntenia

In data de 21 aprilie, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia din Calarasi a avut loc un nou seminar de informare pentru promovarea Programului Operational Regional 2014 – 2020 in randul potentialilor beneficiari de fonduri nerambursabile. Acest eveniment a avut ca obiectiv exclusiv analizarea posibilitatilor de finantare pentru dezvoltarea patrimoniului natural si cultural si a infrastructurii urbane in cadrul Axei prioritare 5 „Imbunatatirea mediului urban si conservarea, protectia si valorificarea durabila a patrimoniului cultural”.

Intalnirea de lucru a fost organizata datorita interesului manifestat din partea reprezentantilor autoritatilor publice pentru Axa prioritara 5, la seminariile ce au avut loc in judetele regiunii Sud Muntenia, in cadrul Caravanei POR 2014 – 2020.

Ghidurile specifice pentru cele doua prioritati de investitii 5.1 „Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural” si 5.2 „Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului” au fost publicate la sfarsitul lunii trecute.

In deschiderea evenimentului, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a declarat ca „prin cele doua linii de finantare, regiunea noastra beneficiaza de o alocare de aproximativ 53 de milioane de euro. Cererile de finantare pentru impulsionarea dezvoltarii locale prin conservarea, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural si a identitatii culturale (Prioritatea de investitii 5.1), precum si cele pentru revitalizarea oraselor (Prioritatea de investitii 5.2) vor putea fi depuse incepand din data de 25 mai, ora 12:00, pana in data de 25 noiembrie a.c., ora 12:00. Fata de exercitiul financiar anterior, 2007 – 2013, apelul de depunere a proiectelor va fi de tip competitiv. Cererile de finantare trebuie sa aiba o valoare totala cuprinsa intre 100.000 si 5.000.000 de euro, pentru ambele prioritati de investitii, exceptie fiind doar in cazul obiectivelor de patrimoniu inscrise pe lista UNESCO, pentru care valoarea maxima va fi de 10 milioane de euro”.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 190