Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Conferinta regionala "Investiti in regiunile Romaniei!" isi continua periplul la Miercurea Ciuc

Conferinta regionala “Investiti in regiunile Romaniei!” isi continua periplul la Miercurea Ciuc

Joi, 14 noiembrie 2007, a avut loc la Miercurea Ciuc al treilea eveniment din seria de conferinte regionale „Investiti in regiunile Romaniei!”, organizate in vederea informarii potentialilor beneficiari ai fondurilor structurale gestionate prin Programul Operational Regional si Programele Operationale de Cooperare Teritoriala Europeana. La conferinta au participat Dl. Lászlo Borbely, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Dna Anna Horváth, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Dl. Gabriel Friptu, Director General al Autoritatii de Management a Programului Operational Regional, Dna Lokodi Edita Emöke, Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, si Dl. Bunta Levente Zoltan, Presedintele Consiliului Judetean Harghita.

„Prin aceasta serie de evenimente in intreaga tara, ne dorim sa prezentam intr-un cadru unitar toate programele gestionate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor cu finantare din fonduri structurale, respectiv Programul Operational Regional, cunoscut in intreaga tara sub numele de REGIO si Programele de Cooperare Teritoriala. in foarte multe situatii, aceste programe sunt complementare, mai ales in ceea ce priveste tipurile de activitati finantate sau modul de sinergizare al acestora: de exemplu, un studiu pentru un proiect de infrastrutura elaborat in cadrul unui proiect de cooperare teritoriala poate fi apoi pus in practica cu finantare prin Programul Operational Regional”, a declarat Ministrul Lászlo Boberly cu aceasta ocazie.

„Regiunile de dezvoltare au o misiune foarte importanta in accesarea fondurilor europene. Absorbtia acestor fonduri creeaza fundamentul pentru dezvoltarea regiunilor si implicit a intregii Romanii. Este foarte important ca proiectele propuse sa fie implementate cu succes. Procesul de absorbtie trebuie sa fie rezultatul unei abordari nu doar cantitative ci si calitative. Dorim ca fondurile investite sa fie un factor catalizator pentru atragerea altor finantariatat din sectorul public cat si din cel privat” a declarat Secretarul de Stat Anna Horváth cu aceeasi ocazie.

La conferinta au participat reprezentanti ai administratiei publice din mediul urban, oameni de afaceri, reprezentanti ai patronatelor si ONG-urilor, persoane care vor fi ulterior implicate in elaborarea/gestionarea de proiecte finantate prin fondurile structurale. Conferinta a fost un prilej de expunere, dezbatere si clarificare a celor mai importante aspecte tehnice legate de implementarea fondurilor structurale gestionate de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

Evenimente similare „Investiti in regiunile Romaniei!” se vor desfasura pana la inceputul lunii decembrie 2007, in celelalte regiuni de dezvoltare ale tarii. De asemenea, pe 8 noiembrie, a avut loc la Bucuresti, Conferinta nationala « Open days - Saptamana europeana a regiunilor, Implicarea regiunilor in crearea de locuri de munca si in cresterea economica », conferinta care face parte din seria anuala de evenimente « Open days », organizate in majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene sub egida Directiei Generale pentru Politica Regionala a Comisiei Europene.

Sursa: MDLPL

Vizualizări: 75