Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR 2014 – 2020: Pana pe 12 martie 2016 vor fi lansate primele apeluri de proiecte!

In cursul saptamanii trecute a avut loc la Bucuresti reuniunea Comitetului de Monitorizare a Programului Operational Regional 2014-2020 (CMPOR) - unde a fost aprobat calendarul de lansare a apelurilor de proiecte pentru sase prioritati de investitii din cadrul POR 2014-2020, pentru care ghidurile solicitantului au trecut deja prin etapa de consultare publica. Conform documentului, pana pe 12 martie 2016, vor fi lansate liniile pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere si sprijinirea eficientei energetice. Conform estimarilor autoritatilor, pana pe 1 aprilie 2016 vor fi lansate si celelalte linii de finantare pentru care au fost publicate ghiduri spre consultare.

Pentru a consulta calendarul, click aici

Potrivit unui comunicat oficial, in perioada imediat urmatoare ADR Vest va organiza o serie de seminarii de informare pentru toti solicitantii eligibili in cadrul apelurilor lansate.

De la lansarea apelurilor de proiecte se va acorda beneficiarilor o perioada de timp de minim 1 luna pentru pregatirea documentatiei propriu – zise si depunerea proiectelor. Data efectiva de la care se vor putea depune cererile de finantare va fi mentionata in cadrul ghidurilor specifice aprobate.

Calendarul publicat prezinta estimarea lansarilor in format tiparit. Astfel, pana la lansarea oficiala a sistemulului electronic MySMIS, cererile de finantare se vor transmite/depune in format tiparit si in format PDF pe un CD, la sediul Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala unde va avea loc implementarea proiectului.

Imediat ce aplicatia electronica MySMIS va deveni operationala, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) va stabili procedura de urmat pentru depunerea in continuare a cererilor de finantare prin sistemul MySMIS.

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anuntat ca in perioada 8 – 18 martie 2016 va fi disponibil pentru a fi testat de catre public modulul ”Depunerea cererii de finantare” al aplicatiei MySMIS 2014 versiunea 1.0, la adresa www.fonduri-ue.ro - pana la ora publicarii acestei stiri aplicatia inca nu era functionala

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 309