Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a lansat Competitia RegioStars 2016!

Proiectele inovatoare finantate din fondurile Politicii de Coeziune a Uniunii Europene pot fi inscrise in cadrul editiei din acest an a Premiilor RegioStars. Inscrierile pentru premiile RegioStars - editia 2016 sunt deschise pana pe 15 aprilie 2016. Regiunile pot deja sa isi transmita aplicatiile online.

In acest an, juriul va selecta premiile finantate de Uniunea Europeana care pot fi inregistrate in 5 categorii:

  • Categoria 1: Crestere inteligenta – oportunitati emergente in economia globala
  • Categoria 2: Crestere sustenabila – economie circulara
  • Categoria 3: Crestere inclusiva – Trai integrat – constituirea comunitatilor inclusive si nesegregate
  • Categoria 4: CityStar – Solutii inovatoare pentru dezvoltare urbana durabila
  • Categoria 5: Management eficace – a face diferenta printr-un management diferit

Obiectivul competitiei RegioStars este sa identifice bunele practici in dezvoltare regionala si sa promoveze proiecte originale si inovatoare care ar putea servi ca sursa de inspiratie pentru alte regiuni

Dupa selectia juriului, reprezentantii proiectelor finaliste vor fi invitati sa participe la ceremonia de decernare a premiilor si vor primi certificate si medalii din partea Comisarului European pentru Politica Regionala si presedintele juriului, Corina Cretu. Proiectele castigatoare vor fi incluse intr-o brosura publicata de Comisia Europeana si in cadrul unei baze de date online cu cele mai bune practici pe website-ul Inforegio. De asemenea, fiecare castigator va beneficia de un scurt material video care va fi publicat online si de o campanie promotionala in social media.

Aplicatiile pot fi transmise de Autoritatile de Management sau de catre managerul de proiect cu aprobarea Autoritatii de Management responsabile.

Editia din acest an a ceremoniei de premiere va avea loc pe 11 octombrie, in cadrul Saptamanii Europene a Regiunilor si Oraselor 2016.

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeana

Vizualizări: 147