Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Idei din Tara lui Andrei: 19 proiecte primesc finantari de pana la 15.000 de euro

Pentru al 3-lea an consecutiv, competitia „Idei din Tara lui Andrei” si-a desemnat castigatorii. Aproximativ 200.000 euro vor pleca anul acesta catre 19 proiecte de educatie pentru angajabilitate, dezvoltare comunitara si eco-eficienta, care vor fi dezvoltate in tot atatea localitati.

Competitia „Idei din Tara lui Andrei” a fost organizata in acest an de OMV Petrom cu sprijinul Fundatiei PACT. Prin acest program, sunt oferite finantari de pana la 15.000 euro romanilor care propun proiecte cu rezultate sustenabile.

„Prin toate demersurile noastre ne dorim sa sprijinim dezvoltarea sustenabila a comunitatilor locale din intreaga Romanie. Si sa vedem ca initiatorii de proiecte gandesc si aplica in mod sustenabil dezvoltarea unei idei. Impreuna cu partenerul nostru, Fundatia PACT, ne vom asigura ca toti castigatorii competitiei vor duce aceasta viziune mai departe si catre membrii celor 19 comunitati.” a declarat Mona Nicolici, Manager Departament Sustenabilitate, OMV Petrom.

Cele 19 proiecte castigatoare au fost alese in urma evaluarii ce a constat in proportie de 40% in votul publicului si de 60% in analiza juriului.

Juriul a fost format din reprezentanti ai mai multor organizatii neguvernamentale, reprezentanti ai Fundatiei PACT si OMV Petrom, jurnalisti si bloggeri. In total, 19 persoane au evaluat proiectele inscrise in competitie si au ales ideile cu cel mai ridicat potential de dezvoltare, care ofera solutii sustenabile si raspund unor nevoi reale ale comunitatilor. Dintre acestea, 5 initiative se afla in categoria de granturi de pana la 5000 euro, iar 14 in categoria de pana la 15.000 euro.

Proiectele vor deveni realitate pentru a rezolva, pe termen lung, probleme din 17 judete ale tarii: Arges, Bacau, Brasov, Caras Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Harghita, Maramures, Olt, Satu Mare, Salaj, Teleorman, Vrancea. 7 dintre ele sunt proiecte de educatie pentru angajabilitate, alte 8 vizeaza dezvoltarea comunitara, iar 4 sunt solutii de eco-eficienta cu impact pozitiv asupra mediului.

Initiatorii proiectelor castigatoare isi propun sa rezolve probleme din comunitatile pentru care au realizat proiectele:

„In momentul de fata, viitorii absolventi din sectorul industrial sunt dezavantajati tocmai pentru ca nu mai exista persoane specializate si spatii in care sa puna in aplicare teoria de la scoala. Prin finantarea de la OMV Petrom si Fundatia PACT vrem sa oferim elevilor din Liceul Nicolae Balcescu oportunitatea de a se dezvolta si de a pune in practica notiunile teoretice pe care le dobandesc aici. Ii sprijinim sa obtina noi competente, fapt ce le va permite sa se orienteze catre agricultura moderna. <Idei din Tara lui Andrei> ne-a adus confirmarea ca suntem sustinuti de intreaga comunitate si ca putem schimba in bine vietile celor implicati.“ a declarat Lavinia Boian, castigatoare in competitie cu proiectul „Sera Didactica”.

„In orice comunitate exista o masa critica de oameni cu initiativa, care nu se dau in laturi de la a pune umarul la a construi un viitor mai bun pentru ei si semenii lor. Oamenii – cu abilitatile si cunostintele lor, cu energia si dedicarea lor – sunt cea mai importanta resursa de care dispune orice comunitate. Oamenii care locuiesc si/sau muncesc intr-o comunitate isi cunosc cel mai bine nevoile, dar si resursele, iar tot ei pot genera cele mai bune solutii in intampinarea acestora. Prin finantarile pe care le acordam, cream experiente de viata prin care oamenii isi stabilesc ei insisi optiuni de dezvoltare a comunitatii din care fac parte si actioneaza colectiv pentru a le indeplini, punand in practica idei prin care isi imbunatatesc calitatea vietii.” spune Ruxandra Sasu, Director executiv, Fundatia PACT

Descarca lista proiectelor castigatoare

Sursa: OMV Petrom

Vizualizări: 446