Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MySMIS2014: Noi termene pentru finalizarea sistemului informatic

Guvernul a aprobat prin memorandum un nou calendar de activitati ce vor fi desfasurate pentru operationalizarea sistemului integrat de management SMIS 2014+/MySMIS 2014 pentru gestionarea fondurilor europene.

Conform documentului aprobat ieri in sedinta saptamanala a executivului, pana in prezent au fost „definite si implementate caracteristicile aferente procedurii de inregistrare si autentificare a utilizatorilor in sistemul informatic MySMIS2014” (functionalitati care au fost prezentate in octombrie – noiembrie 2015 potentialilor beneficiari in cadrul unor sesiuni de instruire).

Memorandumul mentioneaza ca in prezent „se afla in faza finala de dezvoltare modulele Lansare de apel si Depunere cerere de finantare care se afla in testare la nivelul Autoritatilor de management”.

19 februarie – finalizare module depunere proiecte in cadrul MySMIS

Noul calendar mentioneaza ca termen de finalizare a functionalitatilor specifice depunerii de proiecte data de 19 februarie 2016, urmand ca treptat sa fie finalizate pana la 29 iulie 2016 functionalitatile specifice contractarii, achizitiilor, implementarii, management nereguli si creante, declaratii de cheltuieli si conturi anuale, audit si rapoarte.

Desi in cadrul sesiunilor de instruire cu privire la functionarea MySMIS foarte multi dintre potentialii beneficiari prezenti au indicat necesitatea consultarii publice a sistemului inainte de lansarea primului apel, calendarul publicat ieri de Guvern nu prevede o astfel de etapa.

Descarca memorandumul

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 203