Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Sud Muntenia: Investitii prin Regio la ISU Teleorman

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional, a organizat joi, 26 noiembrie, o noua vizita la proiectele finantate prin Regio 2007 – 2013.

Evenimentul a avut loc in Alexandria, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) „A. D. Ghica”, unde a avut loc o conferinta de presa, in cadrul careia au fost prezentate stadiul implementarii programului Regio 2007 – 2013 in judetul Teleorman, precum si noile oportunitati de finantare din POR 2014 – 2020.

In cuvantul de deschidere, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat, a declarat urmatoarele:

„Suntem intr-o perioada importanta in care actiunile de finalizare pentru programul Regio 2007 – 2013 se ingemaneaza cu actiunile de demarare a noului POR 2014 – 2020. Prin actiunea de astazi ne dorim, in primul rand, sa fixam mai bine ceea ce s-a intamplat in perioada 2007 – 2013, prezentand trei proiecte de succes realizate in parteneriat de Asociatia pentru Dezvoltare Intercomunitara „Situatii de Urgenta” Sud Muntenia, formata din entitati de la nivelul tuturor celor sapte judete din regiunea noastra. Cele trei contracte sunt printre cele mai provocatoare proiecte ce s-au implementat prin POR in Sud Muntenia, avand un impact foarte mare. Pe de-o parte datorita asezarii la masa a tuturor judetelor regiunii, care au dovedit ca in momentul in care exista interese comune, toate disensiunile si diferentele de opinii si abordare se niveleaza si se poate ajunge la un punct comun, reprezentat aici de implementarea cu succes a trei proiecte de mare importanta pentru comunitatile locale. Iar pe de alta parte, datorita utilitatii proiectelor realizate de ADI, cel mai important beneficiu fiind reprezentat de achizitia acestor echipamente, care, pe langa competenta specialistilor ISU, ne dau noua mai multa incredere in cazul unor evenimente nedorite, precum accidente sau incendii.”


Ulterior acestei intalniri de informare, jurnalistii au putut vedea echipamentele pentru situatii de urgenta aflate la sediul ISU „A. D. Ghica”, ce au fost achizitionate cu fonduri Regio 2007 – 2013 in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.3 „Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta”. Reamintim ca in cadrul contractelor Regio, al caror beneficiar este Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „Situatii de Urgenta” Sud Muntenia, s-au achizitionat echipamente de specialitate pentru Inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta din judetele Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova si Teleorman.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 148