Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFIR a semnat un Protocol de colaborare cu ANAP

In cursul saptamanii trecute, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a incheiat un Protocol de colaborare cu Agentia Nationala pentru Achizitii Publice (ANAP) pentru stabilirea unei abordari unitare a intocmirii documentatiilor de atribuire privind derularea achizitiilor publice pentru beneficiarii publici ai fondurilor europene nerambursabile accesate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Protocolul de colaborare prevede un continut standard al fiselor de date si al anexelor aferente acestora, ca parte integrata in atribuirea contractelor de achizitie publica. Metodologia de lucru, astfel stabilita se aplica in cadrul masurilor de utilitate publica din cadrul PNDR 2020, mai precis Submasura 4.3 „Investitii pentru dezvoltarea, modernizarea si adaptarea infrastructurii agricole si silvice”, Submasura 7.2 „Investitii in crearea si modernizarea infrastructurii de baza la scara mica” si Submasura 7.6 „Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural”.

Totodata, normele agreate in cuprinsul acestui protocol sunt valabile si pentru masurile de finantare care se adreseaza beneficiarilor publici ai PNDR 2007 – 2013, anume Masura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale” si Masura 125 „Imbunatatirea si dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea si adaptarea agriculturii si silviculturii”.

In baza acestui Protocol, AFIR semnaleaza necesitatiile si problemele legate de procesul de achizitie intampinate de beneficiarii publici ai PNDR si comunica solutiile propuse catre ANAP. De asemenea, AFIR poate convoca grupul de lucru comun cand considera oportun si participa activ la lucrarile acestuia pentru identificarea si aprobarea unor solutii la problemele punctuale inregistrate in implementarea proiectelor europene.

Protocolul de colaborare intre AFIR si ANAP a intrat in vigoare si a fost incheiat pe o perioada nedeterminata, cu scopul de a inlesni accesul beneficiarilor publici la fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea spatiului rural.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 218