Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Masterat în management de program, dezvoltat în cadrul unui proiect POSDRU


Piața muncii din România „a semnalizat” că este nevoie de competențe care să asigure funcționarea și dezvoltarea sistemelor complexe și care să răspundă nevoii de management al programelor, al portofoliilor de proiecte și al investițiilor. O cercetare realizată în cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/140627 „Educaţie universitară competitivă în domeniul managementului de program“ al cărui beneficiar este Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din București (SNSPA) a dovedit că formarea specialiștilor în domeniul „managementui de program“ este un imperativ al timpului în care trăim.

Astfel, pentru a gestiona corect problemele unui program complex, inclusiv de investiții, sunt necesare competențe, abilități și aptitudini dedicate acestui proces: management strategic, management de proces și de proiecte, analiză de business, gândire critică, evaluarea investițiilor, managementul riscului, marketing și management financiar etc. Începând cu toamna acestui an, aceste discipline se regăsesc în noua calificare universitară validată de Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), calificare numită „management de program“. Menționăm că pe baza acestei calificări, prima oară în România, a fost acreditat masteratul Managementul programelor și investițiilor, cu predare în limba engleză, în cadrul SNSPA, la Facultatea de Management, de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS).

Noul program de masterat este rezultatul direct al activităților derulate în cadrul proiectului „Educaţie universitară competitivă în domeniul managementului de program”, proiect implementat de SNSPA (http://www.snspa.ro/) împreună cu partenerii European Project Consulting (edu.eupc.ro, www.eupc.ro) și Roland Gareis Consulting, Viena (ww.rgc.com).

Pentru a face cunoscute obiectivele și oportunitățile oferite de proiectul menționat, în perioada de 27-28 octombrie 2015, la sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative s-a desfășurat evenimentul „Zilele Porților Deschise”, eveniment care a debutat cu o conferință susținută de speakeri redutabili, dintre care doi internaționali, în prezența a peste 200 de studenți, cadre didactice și reprezentanți ai angajatorilor interesați de noua calificare. Evenimentul a continuat cu trei workshop-uri susținute de o echipă de formatori consacrați. Subiectele abordate în cadrul workshop-urilor au fost legate de planificarea, organizarea și coordonarea programelor, de gestionarea potentialului uman în programe etc.

În aproierea datei de finalizare a proiectului, la 4 noiembrie 2015, începând cu ora 15.00, la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziției nr. 30A, în Amfiteatrul 1, va avea loc Conferința de încheiere a proiectului, scopul acesteia fiind de a analiza gradul de atingere a obiectivelor proiectului, precum direcțiile de dezvoltare viitoare.

Mai multe detalii pe www.managementul-programelor.ro și
www.facultateademanagement.ro/courses/programs-and-investments-management/

Vizualizări: 190