Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE: S-a semnat contractul de finantare pentru reabilitarea Aeroportului Delta Dunarii din Tulcea

MFE a anuntat ca a fost semnat contractul de finantare pentru proiectul ”Modernizarea suprafetelor de miscare, extinderea pistei si a platformei de imbarcare – debarcare pentru Aeroportul Delta Dunarii Tulcea”, depus de catre Regia Autonoma Aeroportul Delta Dunarii Tulcea in cadrul POS Transpot 2007-2013, DMI 2.4 – Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii de transport aerian.

Aceasta investitie, care va spori gradul de absorbtie a fondurilor europene, va contribui la modernizarea aeroportului pentru imbunatatirea conditiilor de calatorie in zona de sud-est. Totodata, investitia vine in sprijinul intregului program de dezvoltare de care beneficiaza zona Deltei Dunarii in perioada urmatoare”, a declarat domnul Marius Nica, ministrul fondurilor europene.

Valoarea eligibila a proiectului este de 52.486.629,90 lei, din care contributia FEDR este de 44.613.635,42 lei, 6.823.261,88 lei o reprezinta co-finantarea de la Bugetul de stat si 1.049.732,60 lei reprezinta contributia proprie a beneficiarului.

Obiectivul principal al proiectului consta in reabilitarea, modernizarea si extinderea suprafetelor de miscare si construirea de facilitati conexe pentru conformtul pasagerilor in cadrul Aeroportului Tulcea.

Obiectivele specifice ale cererii de finantare se refera la mai multe componente: pista de decolare-aterizare si platforma de imbarcare-debarcare, balizajul, facilitati pentru accesul pasagerilor de la terminal la platforma imbarcare-debarcare, sistemul de canalizare pluviala. Astfel, pista de aterizare se va extinde cu circa 60 de metri, va fi largita, reabilitata si se vor imbunatati conditiile de rulaj prin asternerea unui strat asfaltic, platforma de imbarcare-debarcare va fi reabilitata si extinsa cu 11.600 mp, sistemul canalizare pluviala si instalatia de balizaj vor fi reabilitate si adaptate la noua configurare a suprafetelor de miscare. In plus, pentru sporirea gradului de confort al pasagerilor, se vor construi doua copertine pentru accesul pasagerilor de la terminal la platforma de imbarcare-debarcare iar aeroportul va dispune de sistem pentru transportul bagajelor de la platforma imbarcare-debarcare la terminalul sosiri.

Sursa: MFE

Vizualizări: 176