Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE a anuntat deschiderea inregistrarii pentru sesiuni de instruire in utilizarea MySMIS2014

Incepand de ieri, potentialii solicitanti ai Programului Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020 se pot inscrie la sesiunile de instruire in utilizarea MySMIS2014, care se vor desfasura in cadrul organismelor intermediare care gestioneaza acest program.

Modulul aplicatiei lansat acum se adreseaza doar potentialilor solicitanti POCU. Formularul de inscriere de pe site-ul www.fonduri-ue.ro va permite inregistrarea in perioada 8-15 octombrie, dupa inregistrarea si autentificarea pe site (sectiunea Contact). Prima sesiune de instruire este programata intre 19 octombrie si 1 noiembrie. Cei care doresc sa participe la instruire opteaza pentru un singur organism intermediar (OI), iar primii zece inscrisi la un OI vor avea acces la prima sesiune de instruire. In functie de interesul manifestat, MFE a comunicat ca va organiza periodic astfel de sesiuni de instruire. Tot pe site-ul www.fonduri-ue.ro va fi pus la dispozitia celor interesati un manual de utilizare MySMIS, cu ajutorul caruia cei care doresc sa obtina o finantare din fonduri europene vor putea sa-si completeze mai usor aplicatiile online.

”Prin completarea formularului de inscriere care va fi deschis pe site-ul nostru, www.fonduri-ue.ro, cei care doresc sa depuna proiecte se vor putea inscrie pentru a obtine accesul in MySMIS2014 si pentru a fi instruiti in utilizarea acestui sistem electronic prin care vizam sa se depuna de acum inainte toate proiectele aferente perioadei 2014-2020. Utilizarea acestui portal ne va ajuta sa reducem gradul de eroare la completarea documentatiei si timpul petrecut cu verificarea corelatiilor, deoarece un solicitant nu va putea depune documente cu erori – validarea depunerii se face doar daca toate campurile sunt completate corect, iar corelatiile se fac automat. Si pentru beneficiari si pentru noi, acest lucru se traduce printr-un termen mai scurt de procesare a documentelor si implicit de raspuns” a precizat Dragos Iorga, directorul general al Directiei Generale Programe Capital Uman.

Aplicatia MySMIS2014, lansata in consultare publica, va fi utilizata de solicitantii si beneficiarii de fonduri europene in relatia lor cu autoritatile, pentru a depune proiecte mai rapid si mai simplu, utilizand mediul online, si pentru a-si implementa mai usor proiectele. Ca urmare a consultarii publice, toate observatiile si sugestiile primite de la utilizatori vor fi analizate cu atentie si transpuse in imbunatatiri ale sistemului.

Prin intermediul acestei aplicatii, cei care doresc sa acceseze fonduri europene pot sa completeze electronic cererea de finantare, insotita de documentele anexe, fara sa mai fie nevoie de deplasarea la Autoritatea de Management sau Organismele Intermediare. In plus, dupa ce vor semna contractele de finantare, vor utiliza aceasta aplicatie pe toata durata implementarii proiectului pentru a completa rapoarte si a primi informatii despre stadiul cererilor de rambursare.

Un alt avantaj al utilizarii acestui sistem este faptul ca poate permite evidentierea cheltuielilor facute de un beneficiar in timpul implementarii proiectului, inainte ca acesta sa depuna oficial cererile de plata sau de rambursare. Beneficiarii pot incarca in sistem facturile pe masura ce le primesc, ceea ce va permite autoritatii de management sau organismului intermediar realizarea de estimari privind platile viitoare.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 194