Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a inaugurat Complexul de Servicii Sociale „Casa Soarelui” din Targoviste, reabilitat prin POR

Ieri, 2 octombrie, a fost inaugurat obiectivul de investitii „Modernizarea si extinderea Complexului de Servicii Sociale «Casa Soarelui»” din municipiul Targoviste.

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Dambovita, in calitate de beneficiar, a semnat contractul de finantare in date de 16 mai 2013, prin care a primit fonduri europene nerambursabile din Programul Operational Regional 2007-2013, in cadrul Axei prioritare 3 – „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, DMI 3.2 – „Reabilitarea/ modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Proiectul „Modernizarea si extinderea Complexului de Servicii Sociale «Casa Soarelui»” a fost implementat in 31 de luni si are o valoare totala de 3.888.952,90 lei, din care 2.966.258,99 lei reprezinta valoarea asistentei nerambursabile (fonduri FEDR si de la bugetul national). Aceasta investitie a vizat imbunatatirea calitatii si capacitatii infrastructurii serviciilor sociale din judetul Dambovita, prin reabilitarea, extinderea, modernizarea si echiparea Complexului de Servicii Sociale „Casa Soarelui”.

Fondurile nerambursabile Regio accesate au folosit la lucrari de reparatii, reabilitarea constructiei si a sistemului de incalzire si la construirea unei cladiri cu 30 de locuri pentru un nou tip de servicii - un centru de recuperare, socializare si consiliere a copilului cu dizabilitati, destinat copiilor cu autism si sindromul Down.

Investitia va conduce la imbunatatirea calitatii infrastructurii pentru serviciile sociale din judetul Dambovita si dezvoltarea Serviciului de integrare si reintegrare a copiilor de la asistent maternal profesionist in familie, avand ca grupuri-tinta copiii care au o masura de protectie (plasament la asistent maternal profesionist) si familia naturala, familia extinsa, persoana/ familia de plasament, persoanele de referinta sau alte persoane importante pentru copil.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 786