Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MIRA va avea un Departament Schengen

Ministerul Internelor si Reformei Administrative va avea un Departament Schengen, care va gestiona la nivel national toate aspectele legate de aderarea Romaniei la spatiul Schengen, si va condus de un secretar de stat.

Guvernul a adoptat, in sedinta din 31 octombrie, o hotarare pentru modificarea si completarea HG nr. 416/2007 privind structura organizatorica si efective MIRA, precum si modificarea unor acte normative.

Functia de director general al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna se asimileaza, din punct de vedere al salarizarii, cu functia de subsecretar de stat.

Personalul contractual numit pe functia de director general al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna este salarizat potrivit functiilor asimilate cu functiile de demnitate publica.

Numirea si eliberarea din functie a sefului Departamentului Schengen si a directorului general al Directiei generale de informatii si protectie interna se face prin decizie a primului-ministru, la propunerea ministrului Internelor si Reformei Administrative.

Numirea si eliberarea din functie a adjunctului sefului Departamentului de ordine si siguranta publica se face prin ordin al ministrului internelor si reformei administrative.

De asemenea, actul normativ modifica HG nr. 895/2007 privind stabilirea cadrului institutional pentru planificarea financiara, coordonarea, implementarea si auditarea utilizarii fondurilor acordate Romaniei prin Facilitatea Schengen. Astfel, in cadrul Departamentului Schengen si al Directiei generale financiare din MIRA se infiinteaza structuri care vor indeplini atributele autoritatii competente ale caror atributii si numar de personal se stabilesc prin ordin al ministerului internelor si reformei administrative.

in cadrul unitatii competente se infiinteaza Punctul unic de contact cu rol de transmitere a datelor si informatiilor intre autoritatile implicate in gestionarea si implementarea Facilitatii Schengen si institutiile europene. Atributiile Punctului unic de contact sunt indeplinite de catre structura de specialitate din cadrul Departamentului Schengen.

Un alt act normativ modificat este HG nr. 882/2006 privind constituirea Comisiei nationale de autoevaluare Schengen, prin care presedinte executiv al Comisiei este seful departamentului Schengen din cadrul MIRA.

Pentru eficientizarea activitatilor desfasurate pe segmentele de activitate informare si relatii publice, respectiv traditii, cultura si sport, se reorganizeaza Directia Generala Informare si Relatii Publice, prin constituirea unei noi directii, Directia Comunicare si Relatii Publice si preluarea de catre Centrul cultural al MIRA, structura subordonata actualei Directii Generale Informare si Relatii Publice, a atributiilor pe linie de cultura si sport indeplinite de directia generala.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 100