Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

500 de milioane de euro pentru sprijinirea agricultorilor europeni

Comisia Europeana a anuntat luni, 7 septembrie, un pachet de masuri de sprijinire a agricultorilor europeni in valoare totala de 500 de milioane de euro.

Vicepresedintele Jyrki Katainen a declarat, in cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului ministrilor agriculturii din UE: "Acest pachet va permite folosirea a 500 de milioane de euro, din fondurile UE, in beneficiul imediat al agricultorilor. El reprezinta un raspuns robust si ferm care demonstreaza hotararea Comisiei de a-si asuma raspunderea in fata agricultorilor si ca este pregatita sa-i sprijine cu mijloace adecvate. Acest lucru este deosebit de important, avand in vedere alte solicitari bugetare concurente."

Interventia se concentreaza pe trei aspecte:

  • abordarea dificultatilor cu care se confrunta agricultorii in ceea ce priveste fluxul de numerar
  • stabilizarea pietelor
  • ameliorarea functionarii lantului de aprovizionare.

Cea mai mare parte a fondurilor urmeaza sa fie pusa la dispozitia tuturor statelor membre sub forma unor pachete financiare de sprijinire a sectorului produselor lactate. La stabilirea alocarii acestui sprijin, se are in vedere ca fondurile sa fie distribuite intr-un mod echitabil, tintit si eficient, acordand o atentie deosebita statelor membre si fermierilor care au fost cei mai afectati de evolutiile pietei. Intentia Comisiei este de a oferi libertate maxima statelor membre, astfel incat acestea sa poatt tine seama de situatiile specifice cu care se confrunta.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 73