Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

100 de inimi pentru copii printr-un proiect european derulat de UMF Iasi!

Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” Iasi implementeaza in acest an un proiect de formare profesionala cu finantare europeana de care vor beneficia un numar de 75 de medici si 160 de asistente medicale, in domeniul chirurgiei cardiace pediatrice, cardiologiei, cardiologiei interventionale, imagisticii si terapiei intensive a malformatiilor cardiace congenitale. Programul se va derula in cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iasi.

In cadrul modulului practic al proiectului vor fi operati 100 de copii cu malformatii cardiace congenitale. Interventiile vor fi realizate de catre echipa de chirurgi condusa de prof. univ. dr. Grigore Tinica, impreuna cu expertii chirurgi europeni care vor functiona ca traineri in cadrul programului.

Operatiile sunt gratuite, iar programul va finanta atat mijloacele logistice, cat si materialele sanitare si medicatia pre si postoperator necesare interventiilor. Achizitiile in acest sens sunt in derulare.

In Romania, un copil diagnosticat cu MCC asteapta de la 1 la 4 ani sansa unei operatii, iar un program precum cel derulat in prezent la Iasi este o sansa de a salva si a oferi o viata normala pentru 100 de copii.

Detalii despre proiect sunt disponibile pe website-ul www.inimipentrucopii.umfiasi.ro.
Sau pagina de facebook: https://www.facebook.com/Inimipentrucopii.

Contact
Mihaela Tomaziu Todosia
Manager de proiect
contact@inimipentrucopii.umfiasi.ro sau numarul de telefon 0232-301.876.

Vizualizări: 260