Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Doua noi licitatii de proiecte vor fi lansate pe 31 octombrie

Ieri, 25 octombrie 2007, la Sala de conferinte Litexco Stirbei Center, a avut loc Conferinta de Lansare la nivelul Regiunii Bucuresti - Ilfov a Programului Operational Regional (POR).La intalnire au participa , Dl. Adriean Videanu, Presedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov, Dl. Gabriel Friptu, Director General al Autoritatii de Management a Programului Operational Regional din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor si Dl.Dan Nicula, Directorul General al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti - Ilfov .

Prima parte a evenimentului s-a constituit intr-o conferinta de presa si o prezentare generala a stadiului de implementare POR la nivel national si a calendarului de lansare a ghidurilor pentru urmatorele domenii de interventie.

Conform declaratiei Dl. László Borbély, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, pe Axa 2-Infrastructura locala de transport, singura deschisa pana la acest moment au fost depuse pana ieri cinci proiecte la nivel national.

In ceea ce priveste perioada urmatoare, pe 31 octombrie vor fi lansate ghidurile si se vor deschide licitatiile pentru Axa 3 Domeniile de Interventie 3.1 Servicii de sanatate si 3.3 Baze operationale pentru interventii in situatii de urgenta.

Pentru celelalte doua domenii de interventie 3.2 servicii sociale si 3.4 infrastructura institutiilor pentru educatie se vor lansa la jumatatea lunii noiembrie.

Cea de-a doua parte a evenimentului s-a constituit intr-o discutie tehnica in care Dl. Gabriel Friptu, Director General AM POR si Dl. Dan Nicula, Directorul General ADR Bucuresti - Ilfov au prezetat aspecte tehnice legate de modul de realizare, contractare si implementare a proiectelor finantate prin POR.

Aspecte importante prezentate de domnul Friptu vizeaza termenul contractual de rambursare a sumelor cheltuite si raportate este de 90 de zile de la inregistrarea unei cereri de plata complete si corecte. Cererile de rambursare vor putea fi efectuate de catre beneficiar lunar sub rezerva cheltuirii unui anumit plafon de suma.

Nu vor exista proiecte respinse ci doar proiecte neprioritare sau imbunatatibile, precizare facuta in contextul discutiei mai largi prin care s-a precizat ca interesul AM si al OI-urilor este de a sustine si incuraja beneficiarii sa depuna proiecte de calitate si in cazul in care proiectele depuse au lipsuri de a le sustine pentru imbunatatirea si finantarea lor.

Pentru echipa www.fonduri-structurale.ro
Dan BARNA
Consultant Finantari Europene

Vizualizări: 81