Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

"Romania a realizat progrese importante in procesul de pregatire a absorbtiei fondurilor structurale"

Luni, 22 octombrie 2007, la sediul MDLPL, a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor.

La sedinta a participat dl. László Borbély, Ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Domnia sa a prezentat reprezentantilor sindicatelor si patronatelor cele mai importante obiective ale activitatii MDLPL pe termen scurt si mediu precum si stadiul derularii celor mai importante programe aflate in responsabilitatea ministerului.

Ministrul László Borbély a insistat asupra nevoii de dezvoltare a culturii de parteneriat si a cerut reprezentantilor confederatiilor sindicale si patronale sa se implice direct in programele de consultari pentru elaborarea si ajustarea strategiilor si proiectelor de acte normative: “Ne dorim un dialog coerent, constructiv si deschis, cu partenerii sociali. Acest mecanism de consultare constituie o institutie fundamentala a statelor moderne si a economiilor dezvoltate, iar performantele economico-sociale ale acestora sunt rezultatul lor firesc. Mai mult, toate deciziile importante ale Comisiei Europene fac obiectul consultarii si acordului partenerilor sociali la nivel european. Romania a realizat progrese importante in procesul de pregatire a absorbtiei fondurilor structurale. in acest sens, va rog si pe dumneavoastra, partenerii nostri sociali, sa participati la demersul MDLPL de diseminare a informatiilor privind programele europene.”

In conformitate cu ordinea de zi propusa si adoptata de participanti, CDS a mai dezbatut structura definitiva a Comisiei, forma finala a Regulamentului Comisiei de Dialog Social a MDLPL si a Procedurilor de lucru pentru buna desfasurare a sedintelor. De asemenea, membrii CDS au discutat pe marginea proiectului de buget pe 2008, in raport cu angajamentele MDLPL si cu prevederile programului de guvernare.

O propunere a partenerilor sociali a fost aceea privind cresterea eficientei parteneriatului in cadrul comisiilor de dialog social la nivel de judet. Dl Horia Irimia, SS, Presedintele Comisiei a propus definirea unei agende pe termen scurt si mediu privind activitatea mecanismului de dialog tripartit al MDLPL.

Sursa:MDLPL

Vizualizări: 103