Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a decis continuarea Programului „Euro 200”

Programul „Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar elevilor si studentilor invederea achizitionarii de calculatoare va continua in 2015. Guvernul a aprobat, printr-o Hotarare, modelul bonului valoric de care vor beneficia elevii si studentii din invatamantul de stat sau particular acreditat, in varsta de pana la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 150 lei pe membru de familie. Valoarea acestui bon este de 200 de euro.
Culoarea bonului valoric din acest an va fi albastru deschis. Din motive de securitate, in fiecare an, culoarea si seria bonului valoric se schimba prin Hotarare de Guvern.

Potrivit calendarului, in anul 2015, distruibuirea bonurilor pentru achizitionarea de calculatoare se va face in perioada 24 iunie-30 iulie, iar achizitionarea propriu-zisa e va face in perioada 24 iunie - 31 august.

Bugetul alocat de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice pentru derularea „Euro 200” in anul 2015 este de 16 milioane de lei, estimandu-se ca vor beneficia de acest sprijin 17.779 de elevi si studenti.

Informatii suplimentare

Programul „Euro 200” se deruleaza incepand cu anul 2004, in baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achizitionarii de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv crearea de competente in utilizarea mijloacelor IT & C.

Cuantumul bonului valoric reprezinta echivalentul in lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei pentru ultima zi a lunii precedente achizitiei.

Configuratia minima recomandata a calculatoarelor pentru achizitionarea carora se acorda sprijinul financiar este urmatoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM si 250 GB hard-disk si software de baza licentiat, incluzand un sistem de operare si un program antivirus.

In cei zece ani de aplicare a „Euro 200” au beneficiat de acest program 281.349 de elevi si studenti.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 120