Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania va participa la Programul de Cooperare pan-european INTERACT III 2014-2020

Guvernul a aprobat ieri, printr-un Memorandum, participarea Romaniei la Programul Operational INTERACT III 2014-2020, desemnand Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ca autoritate nationala pentru acest program.

Programul INTERACT III 2014-2020 grupeaza statele membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia si Elvetia si este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala. INTERACT III 2014-2020 este parte a Obiectivului Cooperare Teritoriala Europeana si este dedicat intaririi capacitatii administrative a organismelor de management al programelor de cooperare teritoriala europeana (autoritati de management, de certificare, de audit etc.) si a actorilor implicati in cooperarea la nivel national, regional si european.

Prin INTERACT III, Romaniei ii este alocata suma de 1.814.234 euro, la care se adauga cofinantarea nationala de 320.159 euro, adica 4,61% din bugetul total al programului.

Prin acelasi memorandum s-a aprobat semnarea, de catre ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, domnul Liviu Dragnea, a Acordului asupra continutului programului precum si confirmarea cofinantarii nationale.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 96