Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei, in consultare publica pana pe 31 martie 2015!

MDRAP invita persoanele interesate sa participe la procesul de consultare publica asupra „Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei” prin transmiterea de propuneri si observatii pana la data de 31 martie 2015.

Strategia de dezvoltare teritoriala a Romaniei este documentul programatic pe termen lung prin care este conturata viziunea de dezvoltare a teritoriului national pentru anul 2035 si sunt stabilite obiective de dezvoltare, masuri, actiuni si proiecte concrete la nivel teritorial.

SDTR este un rezultat cheie al proiectului “”Dezvoltarea de instrumente si modele de planificare strategica teritoriala pentru sprijinirea viitoarei perioade de programare post 2013”, al carui scop a fost acela de a imbunatati procesul de planificare teritoriala la nivel national, prin realizarea de studii sectoriale, dezvoltarea cadrului de planificare, stabilirea unor mecanisme noi de planificare, monitorizare si implementare. Proiectul, cu un buget de 3.140.847,08 lei, a fost confinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, prin Programul Operational Asistenta Tehnica 2007- 2013.

Participarea tuturor actorilor relevanti la procesul de consultare a strategiei, precum si colaborarea interinstitutionala stransa in etapele urmatoare au o importanta semnificativa pentru finalizarea SDTR, astfel incat procesul de realizare a deciziilor publice privind dezvoltarea teritoriului national sa fie bine fundamentat, riguros si predictibil. Din acest motiv si pentru asigurarea participarii unui numar cat mai mare de actori relevanti la procesul de consultare privind proiectul strategiei, termenul stabilit initial pentru transmiterea observatiilor a fost prelungit pana la data de 31 martie 2015.

Dupa finalizarea procesului de consultare, documentul tehnic va fi sintetizat urmand ca pe baza acestuia sa fie elaborat proiectul de lege privind aprobarea Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei.

Pentru a consulta documentele aferente Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei, click aici.

Propunerile de modificare ale strategiei vor fi completate in cadrul Tabelului pentru centralizarea propunerilor de imbunatatire a Strategiei de dezvoltare teritoriala a Romaniei (potrivit formatului prezentat in Anexa 3), raspunsurile la cele 8 intrebari si, eventual, fisele de propuneri de proiecte pot fi transmise la adresele de email mihai.tomescu@mdrap.ro si delia.popa@mdrap.ro si cu adresa semnata de catre reprezentantul institutiei la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Str. Apolodor nr. 17, Latura Nord, Bucuresti, Sector 1, 050741. Mentionati pe plic “In atentia Directiei Generale Dezvoltare Regionala si Infrastructura”.

Date de contact

  • Mihai TOMESCU, manager public, 0372114513, mihai.tomescu@mdrap.ro (suport tehnic privind continutul strategiei);
  • Delia POPA, manager public, 0372114518, delia.popa@mdrap.ro (suport tehnic privind procesul de consultare).
 

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Vizualizări: 124