Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Erasmus+ Master - Oportunitate de finantare pentru masteranzii romani care doresc sa studieze intr-un alt stat membru

Masteranzii romani care doresc sa studieze la o universitate dintr-un alt stat membru pot obtine mai usor banii necesari finantarii unui astfel de program de studiu. Bancile din Romania si din celelalte state membre sunt incurajate de catre CE si de Fondul European de Investitii, printr-o noua initiativa, sa acorde imprumuturi pentru studentii inscrisi in programul Erasmus+ Master.

Incepand de anul acesta, cele doua institutii ofera masteranzilor posibilitatea de a beneficia, prin intermediul bancilor carora li se vor oferi garantii plafonate si contra-garantii, de o schema de finantare in valoare totala de 3 miliarde de euro.

De aceasta masura pot beneficia, pana in 2020, aproximativ 200.000 de studenti din intreaga Europa, acest lucru contribuind la dezvoltarea lor profesionala si la adaptarea lor la climatul international al pietei muncii din UE.

Tibor Navracsics, comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, a declarat: „Comisia Europeana este ferm hotarata sa asigure succesul pe termen lung al programului Erasmus + Credite pentru Master cu scopul de a sprijini tinerii europeni talentati ce-si doresc sa obtina o diploma de master intr-o alta tara ce participa la programul Erasmus+. Incurajez bancile din Europa sa se inscrie la aceasta noua schema de finantare. Acest lucru ne va ajuta sa oferim tinerilor mai multe oportunitati, dezvoltand competentele lor si stimuland cresterea economica”.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 153