Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezbatere privind viitoarele proiecte finantate din fonduri europene in judetul Brasov

Reprezentantii autoritatilor publice locale si ai institutiilor publice coordonate de CJ Brasov vor discuta despre oportunitatile de finantare prin POR 2014-2020, in data de 3 februarie, cu specialistii ADR Centru.

In conformitate cu Planul de actiuni de informare si promovare privind implementarea Planului de Comunicare pentru Programul REGIO, de la nivelul ADR Centru, pe durata primului trimestru al anului 2015, Agentia isi propune sa asigura sprijin informational pentru potentialii beneficiari si beneficiarii de fonduri europene, prezentand acestora informatii actualizate referitoare la implementarea POR 2007-2013 la nivelul Regiunii si pentru diseminarea informatiilor referitoare la pregatirea de proiecte finantabile in decursul perioadei 2015-2020.

”Anul 2015 este un an definitoriu pentru implementarea proiectelor si absorbtia fondurilor POR 2007-2013, avand in vedere necesitatea accelerarii absorbtiei fondurilor disponibile. Acest lucru va sprijini si accesarea cat mai curand si corect a noilor alocari financiare facute programului la nivel national si regional. De asemenea, in primul trimestru al acestui an vom disemina informatiile privind documentele de planificare si programare pentru perioada 2014-2020, atat la nivel national cat si la nivel regional. Toate aceste actiuni, coroborate cu prezentarea problemelor care au aparut in implementarea Programului REGIO in perioada 2007-2013, ne permit sa consideram ca vom aborda mult mai bine noua perioada de finantare, fata de situatia de acum sapte ani”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Reprezentantii APL din Regiunea Centru colaboreaza intr-un cadru partenerial constructiv cu ADR Centru, inca din anul 2012, fapt care a permis structurarea unui important portofoliu regional de proiecte, finantabile la nivelul Regiunii Centru din surse nerambursabile, prin POR 2014-2020. Incepand cu ultima parte a anului 2014, dupa sedinta CDR Centru din 27.11.2014, precum si dupa Conferinta regionala pentru diseminarea PDR 2014-2020, organizata de ADR Centru in 16.12.2014, reprezentantii APL din Regiunea Centru au intensificat schimbul de informatii cu Agentia, in vederea actualizarii si centralizarii datelor de care dispun, in vederea completarii acestora cu prevederile POR 2014-2020, document trimis de Romania spre consultare catre CE. Concret, in aceasta intalnire de la Brasov vor fi analizate proiectele de dezvoltare din judet, intre reprezentantii ADR Centru si cei ai administratiei publice locale din judet. Aceasta intalnire va urmari dezbatere modului de pregatire a unor proiecte care sa asigure dezvoltarea locala in municipiile si orasele judetului Brasov, prin proiecte finantabile in urmatoarea perioada de finantare.

Corelarea viitoarelor finantari europene pentru perioada 2014-2020, in special in ce priveste viitorul Program Operational Regional, cu cele derulate in perioada 2007-2013, vor face mai usoara trecerea potentialilor beneficiari de fonduri de la o perioada de programare la alta si va permite pregatirea mai buna a acestora si proiectelor acestora prin invatarea lectiilor din perioada curenta de programare.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 180